Pirát, „mentor a ideolog“ Jiří Kadeřávek si zaregistroval doménu na Šabatovou, aby ji odehnal od voleb

Internet je naše moře a svobodu si nekoupíte! Pirátské heslo nyní nakopal do zadku „zakladatel Pirátské strany, mentor, ideolog a manažer“ Jiří Kadeřávek, který se na sociálních sítích pochlubil tím, že koupil internetovou doménu na svou protikandidátku do Senátu během podzimních voleb. Nemám žádné nekalé úmysly! naříká nyní na Twitteru poté, co dostal za uši od stovek pohoršených uživatelů.

Politika není zrovna čaj o páté v bílých rukavičkách, ale vyložené „prasárny“ by se dít také neměly, zejména pokud je dělají lidé, kteří mají tendence vás umravňovat a zasypávají vás vzletnými hesly jako mouchy na bonbonu.

Zakladatel Pirátské strany Jiří Kadeřávek (49), který kandiduje do Senátu za Brno, se na sociální síti pochlubil tím, že zaregistroval doménu na jméno Anna Šabatová. Bývalá ombudsmanka (69) proti němu kandiduje v podzimních senátních volbách a Kadeřávka nenapadlo nic nižšího než jí sebrat internetovou adresu, aby si nemohla na sebe vytvořit propagující stránky.

„Mě vůbec netěší, že Šabatová kandiduje proti Pirátům, protože si jí vážím. Takže jsem i tímto krokem doufal, že si to třeba rozmyslí. Nestalo se a myslím si, že je to škoda, protože jsme třeba mohli být v Senátu oba a kopat za stejnou věc. Škoda pro liberály,“ tvítnul Kadeřávek.

„Ona kandiduje proti mně a nahrává tak třeba ANO nebo ODS,“ pokračuje Kadeřávek ve své bizarní logice.

Jiří Kadeřávek

S pochopením se samozřejmě nesetkal. Na Twitteru, kde se jeho posty objevují, je zahlcen posměchem, pohoršením a výzvám, aby objasnil svůj etický pohled na věc, čímž se on sám ohání.

„Někteří se diví, že jsem zaregistroval doménu. Žádné nekalé úmysly, údaje jsou veřejné, lidé od paní Šabatové vědí, že když požádají, doménu jako dar na kampaň převedu,“ překládá Kadeřávek svou ještě neuvěřitelnější verzi své dobrosrdečnosti.

Když se ho lidé ptali na to, jak oznámil Šabatové, že koupil doménu na její jméno, aby ji nemohla ona sama použít, Kadeřávek předložil svou vlastní verzi pohledu na svět: „Proč bych jim měl něco oznamovat? Jsem snad členem jejich evidentně nepříliš schopného volebního štábu?“

Kadeřávek, který se prezentuje jako manažer a ideolog a přitom má evidentně hrůzu z kandidatury ženy v letech, která není příliš silná v internetovém světě (a možná ji ani samotnou nikdy nenapadlo registrovat si doménu, přece jen Šabatová je z generace, kdy za sebe lidé nechávají mluvit činy, ne digitální stopy), si koupil její jméno proto, aby si rozmyslela kandidaturu proti němu, nicméně v diskuzích, kde se snaží bránit, to prezentuje tak, že jí dělá vlastně laskavost.

Šabatová se angažovala například v soudním sporu mezi ředitelkou pražské školy a muslimkami, které chtěly do školy chodit v hidžábech.

Anna Šabatová není na české politické scéně zrovna jednoduchou postavou, má mnoho odpůrců i zastánců, některým vadí její až levicové vidění světa, jiní v ní vidí ideální liberálku, nicméně díky kroku Kadeřávka, který se zhojil na protivnici, má bývalá ombudsmanka veřejné sympatie.

Jiří Kadeřávek má jako heslo, že sovobodu si nekoupíte. No, v jeho případě to...

„Svobodu si nekoupíte, tu volíte,“ pyšní se Kadeřávek na volebním plakátu.

Kéž by byl aspoň schopen dodržet své vlastní heslo.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:02 pondělí 23. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 141
  • 45
  • 44
  • 42
  • 24
  • 18