Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Novinář Hošek o sexuální aféře: Půjdu se léčit! Zastal se ho Kalousek, šéf Seznamu z toho má legraci

    Jiří Hošek dostal padáka za údajné sexuální útoky směrem ke kolegyním. | foto: Facebook

    Zakládal si na image uhlazeného gentlemana a elegána, teď známý novinář Jiří Hošek (45) dostal padáka za sexuální obtěžování! Oddaný fanoušek anglického fotbalového klubu Tottenham Hotspur měl posílat fotografie svého přirození bývalým kolegyním. Nyní se Hošek za své chování omluvil, i tak ale dostává co proto od lidí na sociálních sítích. Mnohé ale ještě více než samotný sexuální skandál znepokojila reakce Iva Lukačeviče, majitele Seznamu.

    O konci uznávaného novináře Jiřího Hoška na portálu Seznam Zprávy jako první informoval server iDNES.cz s odvoláním na své zdroje, které si přály zůstat v anonymitě.

    „Vedení redakce Seznam Zpráv se rozhodlo k okamžitému ukončení pracovního poměru s autorem podcastu Angličan a reportérem Jiřím Hoškem. Důvodem jeho odchodu bylo hrubé porušení pracovní kázně,“ potvrdila poté Hoškův konec tisková mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová.

    Jiří Hošek byl pro mnohé vzorem elegance a slušnosti.

    Hošek měl opakovaně obtěžovat své kolegyně, které mu přitom jasně řekly, že o něj nemají zájem. „Posílal třeba nevyžádané fotky svého přirození,“ řekla jedna z jeho bývalých kolegyň. 

    „V redakci o tom věděla spousta lidí, nikdo s tím nic nedělal. Pokusy o řešení ztroskotaly rychle, takže jsme jen mohly sedět a čekat, kdy nějaká fotka nebo zpráva přijde někomu dalšímu,“ řekla pro iDNES.cz jedna z žen, která s Hoškem pracovala.

    Hošek: Půjdu se léčit! Zastal se ho Kalousek, šéf si z aféry dělá legraci?

    Hošek, který byl zástupcem šéfredaktora Jiřího Kubíka a vedoucím zahraniční rubriky, se ke svému konci vyjádřil den po propuknutí kauzy.

    „Toho, co se stalo, upřímně lituji. Chci se všem kolegyním, kterých jsem se svým nevhodným chováním dotkl, omluvit. Mé jednání bylo nepřípustné a rozhodl jsem se ho řešit s odbornou pomocí,“ uvedl Hošek na Twitteru.

    Autor oblíbeného fotbalového podcastu Angličan ale i tak schytává ostrou kritiku od bývalých fanoušků na sociální síti.

    „Byl jste tím posledním, od koho bych takový typ chování očekával, velké zklamání,“ píše Hoškovi muž, který ještě jako jeden z mála zvolil slušné výrazy.

    Jiří Hošek s kolegou Jaromírem Bosákem

    Našli se ale tací, kteří na známém žurnalistovi ocenili, že uznal chybu a veřejně se omluvil. 

    „Uklouznout může každý. Přizná to jen málokdo. Bez ohledu na vaše problémy pro mě zůstáváte jedním z nejkompetentnějších profesionálů, které kdy česká zahraniční žurnalistika měla. Přál bych si, aby o vás nepřišla navždy. Hodně sil,“ vzkázal Hoškovi skrz Twitter bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.

    Mnozí se ale podivují nad podivnou reakcí bývalého Hoškova šéfa a majitele Seznamu Iva Lukačeviče.

    Ten působí, jako by se aférou velmi dobře bavil. Po Twitteru se šíří jeho reakce na příspěvek Hoškova exkolegy Miloše Čermáka, který svým typickým humorem naznačil, co si o Hoškovi myslí.

    „Pro úspěch podcastu je dobré, když jsou tvůrci přirození,“ napsal Čermák. „Zabil,“ okomentoval kousavý tweet Lukačevič, který ale později svůj komentář raději smazal.

    Dost možná majiteli Seznamu brzy došlo, že není vhodné si z kauzy dělat legraci, když se navíc mezi českými novináři šíří informace, že Hoškovy sexuální útoky směrem ke kolegyním trvaly delší dobu, všichni o tom věděli, ale nikdo ve vydavatelském domě to nebral příliš vážně.

    „Věděl jsem to i já, takže to museli vědět opravdu všichni,“ svěřil se na Twitteru například moderátor Čestmír Strakatý, který působí na Frekvenci 1 a webu Reflex.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:32 středa 16. února 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      41
    • Haha
      31
    • Tvl
      14
    • Super
      13
    • Sladký
      7
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...