Promluvil bratr vraha Dvořáka: Přeskočilo mu! Byl zlý i na svou matku a hlavně měl plán

Pražští kriminalisté v úterý odpoledne po několikahodinovém pátrání dopadli Jiřího Dvořáka (66), který měl zastřelit zaměstnankyni úřadu práce v Praze 2. Policie muže rovněž podezírá z poleptání ženy, údajně bývalé kolegyně z Odoleny Vody. Nyní promluvil Dvořákův bratr Richard. „Přeskočilo mu, byl ošklivý i na matku,“ řekl sourozenec muže, jemuž nyní hrozí až dvacet let za mřížemi. Jako problémového podivína Dvořáka popisují i ostatní lidé.

Šestašedesátiletý Jiří Dvořák přišel úterý dopoledne na úřad práce v Bělohradské ulici na pražských Vinohradech. Vytáhl nelegálně drženou střelnou zbraň a vystřelil na jednu z pracovnic. Zhruba padesátiletá žena zemřela v nemocnici.

Policisté Dvořáka po několikahodinovém pátrání dopadli v centru Prahy. Je pravděpodobné, že muž stojí i za pátečním poleptáním ženy v Odoleně Vodě. Údajně šlo o Dvořákovu bývalou kolegyni a pachatel se mstil za několik let starý vyhazov.

Kromě toho Dvořák minulý týden nastražil v bytě výbušný systém, který po vstupu policistů explodoval a jednoho zranil.

Podle dostupných informací Jiří Dvořák postupně realizoval svůj ďábelský plán a mstil se lidem, u nichž měl pocit, že se k němu v minulosti nezachovali fér. 

Bývalou kolegyni z Aera Vodochody měl poleptat kyselinou z toho důvodu, že v roce 2015 dostal ve firmě padáka a ona byla údajnou tou, která mu ve finále neprodloužila smlouvu.

Na úřadu práce se v úterý Dvořák rozhodl střílet na ženu, jež mu zase údajně před časem odmítla přiznat podporu.

„Úřednice provokuje a snaží se vyvolat střet, kde já budu dohnán k nekorektnímu jednání a budu obviněn z ublížení na zdraví,“ měl podle deníku Blesk psát Jiří Dvořák na internetu.

Výše zmíněná bomba v bytě byla prý nachystaná pro majitelku, se kterou měl Dvořák také spory.

Bratrovi přeskočilo, byl zlý i na matku! Sousedé ho vykreslují jako podivína

Pro server iRozhlas.cz nyní promluvil Dvořákův bratr Richard, který se s Jiřím dlouhé roky nevídal a měl pro to pádný důvod.

„Je za tím řada věcí, prostě mu přeskočilo a nedá se s ním vůbec bavit. Byl i ošklivý na matku,“ řekl bratr muže, jenž je podezřelý z vraždy.

Richard se svým bratrem Jiřím zhruba před deseti lety společně vedli firmu 3dm, která se zabývala zabezpečovací technikou.

„K událostem, které se staly, vím asi stejně jako vy. S bratrem jsem se nestýkal. Deset let jsem se s ním neviděl,“ dodal pro výše uvedený server Dvořákův bratr.

Jako nebezpečného šílence popisují Jiřího Dvořáka také lidé z jeho okolí. „Byl to podivín,“ nechal se slyšet zhruba třicetiletý muž. „V Albertu to byla známá firma,“ dodala žena, která Dvořáka znala od vidění.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:44 čtvrtek 28. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 5
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3