Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dvořákův seznam smrti: Chtěl vtrhnout na třídní sraz, v merku měl i státní zástupkyni

    Přeskočilo mu a měl pocit, že se proti němu spikl celý svět! Se všemi, kteří mu podle něj ublížili, se hodlal Jiří Dvořák (66) vypořádat. Bývalou kolegyni, kterou vinil ze svého vyhazovu, minulý pátek poleptal kyselinou. Pracovnici úřadu práce, jež mu údajně před lety zamítla podporu, zastřelil. Než ho v úterý dopoledne dopadli pražští kriminalisté, měl Dvořák v plánu další zvěrstva. Podle nejnovějších zjištění mířil na třídní sraz, kde mělo být více než dvacet lidí. Na seznamu smrti měl pomatený senior i státní zástupkyni!

    Celý svět kolem sebe začal Jiří Dvořák nenávidět v roce 2015, kdy dostal padáka ve firmě  Aero Vodochody, kde pracoval od roku 2013 coby konstruktér.

    Ještě před vyhazovem dostal vytýkací dopis. Dvořák konec v podniku absolutně neunesl a začal vinit všechny kolem sebe. Jako jednoho z hlavních viníků bral bývalou kolegyni, kterou minulý pátek poleptal kyselinou.

    Tím jeho šílený pomstychtivý plán nekončil. V úterý Dvořák nakráčel na úřad práce v Praze 2 a zastřelil tamní úřednici, se kterou měl před lety spory a měl jí vyhrožovat napadením. 

    „Fakt, že v případě napadení byste mohla přijít o život, tuto nízkou svoloč vůbec nezajímá. Naopak má na tom eminentní zájem,“ stálo v e-mailu, který měl Dvořák poslat v roce 2016 zmíněné úřednici.

    Pracovnice úřadu práce si podle Dvořáka zasloužila smrt tím, že mu před časem zamítla podporu v nezaměstnanosti. Dvořák byl navíc následně vyškrtnutý z evidence úřadu, protože nechodil na povinné schůzky.

    Před úřadem práce vzniklo menší pietní místo pro zaměstnankyni, kterou zabil šílený senior Jiří Dvořák.

    Po vraždě mířil na třídní sraz, v merku měl i státní zástupkyni!

    Dvořák si vzal do hlavy, že se jedná o další plánované spiknutí proti jeho osobě a úřednice patří k lidem, kteří mu cíleně chtějí zničit život.

    Šíleného seniora pražští kriminalisté zadrželi v centru hlavního města v úterý odpoledne. Později se ukázalo, že dvě výše popsané ženy nebyly jediné osoby na seznamu smrti Jiřího Dvořáka.

    Chtěl se vypořádat také s majitelkou bytu, v němž bydlel, proto v bytě nastražil výbušný systém, který ale nakonec zranil jednoho z policistů.

    Jiří Dvořák vinil celý svět ze svých neúspěchů.

    Server iRozhlas.cz s odvoláním na své zdroje nově uvádí, že Dvořák se po úterní střelbě potloukal centrem Prahy, sehnal si náhradní oblečení a plánoval účast na školním srazu. Ten měl začít v sedmnáct hodin a zúčastnit se ho mělo dvacet až třicet lidí.

    Je pravděpodobné, že i tam měl v plánu Dvořák vraždit. Podle soudce Jiřího Horkého měl obviněný muž také v hledáčku státní zástupkyni Nikolu Petrlíkovou.

    S ní se v minulosti setkal během sporů s firmou Aero Vodochody. V této věci se městský soud tehdy zastal firmy a Dvořákovi udělil milionový finanční trest za šíření pomluv.

    „Tu má asi také v merku, má o ní vědomí,“ řekl podle výše uvedeného serveru soudce.

    U pátečního soudu Dvořák neprojevil žádnou lítost a choval se arogantně, takže musel být dokonce vykázán ze síně. Státní zástupkyni při odchodu řekl: „Chcípni, ty ropucho!“

    Za vraždu a několik dalších trestních činů hrozí Jiřímu Dvořákovi až výjimečný trest.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:33 neděle 31. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Tvl
      7
    • Trapas
      4
    • Cože
      3
    • Haha
      2
    • Sladký
      2