Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šílený senior, který zabíjel na úřadu práce: Měl seznam smrti! Byli na něm i příbuzní

    Poleptal bývalou kolegyni kyselinou, v bytě nastražil výbušný systém, který zranil policistu, a v úterý zastřelil zaměstnankyni úřadu práce! Tím ale ďábelský plán pomstychtivého seniora Jiřího Dvořáka (66) zdaleka nekončil. Podle policie měl nebezpečný muž, jenž byl dopaden v úterý odpoledne v centru Prahy, na seznamu smrti několik dalších osob. Mezi nimi byli i členové rodiny.

    Šestašedesátiletý Jiří Dvořák měl v okolí pověst nebezpečného podivína, který se rád hádal a vyvolával konflikty. Poté, co v roce 2015 dostal padáka ve firmě Aero Vodochody, se v jeho hlavě začal rodit šílený plán.

    Ženu, která údajně hrála roli v jeho několik let starém vyhazovu, měl Dvořák minulý pátek poleptat kyselinou. V úterý si to senior nakráčel se střelnou zbraní na úřad práce v Praze 2 a zastřelil tam jednu z úřednic. 

    Dvořák měl vraždit z toho důvodu, že mu úřednice před pěti lety zamítla přiznání podpory. Senior měl ženě vyhrožovat a urážel ji na internetu, teď se ale rozhodl ji sprovodit ze světa.

    Nebezpečného muže, který ve svém bytě dokonce připravil výbušný systém, jímž chtěl zranit či zabít majitelku bytu, ale nakonec poranil jednoho z policistů, zadrželi pražští kriminalisté v centru hlavního města v úterý odpoledne.

    Policisté nyní uvedli, že Dvořák s kriminalisty spolupracuje, své činy popisuje a ke všemu se doznal.

    Nebýt včasného zásahu policie, senior by v zabíjení nejspíše pokračoval dál. Dvořák měl podle policistů připravený jakýsi seznam smrti, na němž byli i členové rodiny. 

    „Z dosud provedených úkonů v rámci prověřování a výslechu podezřelého vyplývá, že chtěl pokračovat v páchání zvlášť závažných zločinů, které měly být namířeny proti osobám, se kterými měl v posledních letech spory. Jednalo se jak o rodinné příslušníky, úředníky různých institucích, bývalé kolegy ze zaměstnání, zaměstnavatele, tak i pracovníky orgánů činných v trestním řízení. V podstatě se dá říci, že měl spory s každým, s kým přišel do styku a tento okruh osob byl veliký,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

    V autě byla podomácku vyrobená brokovnice

    Policisté také uvedli, že v úterý večer také našli Dvořákovo vozidlo Hyundai Santa Fe. V autě byla nalezena podomácku vyrobená zbraň typu brokovnice.

    „S největší pravděpodobností byla schopna střelby, ale to bude muset ještě potvrdit nebo vyvrátit balistik,“ uvedl mluvčí.

    Dvořák bude stíhán pro několik trestných činů, mezi něž patří i vražda, za což mu hrozí až výjimečný trest. Seniorovi výrazně přitíží fakt, že kriminalisté na základě balistického zkoumání překvalifikovali výbuch v jeho libeňském bytě na trestný čin vraždy ve stadiu pokusu.

    „Podle předběžných zjištění byl v bytě umístěn nástražný střelný systém, který by mohl způsobit smrt osobě, která otevře dveře od jedné z místností,“ vysvětlil policejní mluvčí Daněk.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:43 čtvrtek 28. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      6
    • Super
      5
    • Cože
      3
    • Trapas
      3
    • Sladký
      3
    • Haha
      2
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...