Všichni se klepali strachy a plakali, paní tu měli rádi. Zdroj z úřadu popsal Dvořákovo řádění

Senior Jiří Dvořák (66) v úterý dopoledne nakráčel na úřad práce v Praze 2, vytáhl nelegálně drženou střelnou zbraň a vystřelil na jednu z úřednic. Žena i přes rychlou první pomoc zemřela v nemocnici. Muže, který je podezřelý také z pátečního poleptání ženy v Odoleně Vodě, po několika hodinách dopadli pražští kriminalisté. Zdroj z místa činu popsal Expresu, jak to vypadalo po řádění šíleného seniora. Zaměstnanci byli zavření několik hodin v kancelářích, všichni se klepali strachy a někteří i brečeli.

„Byla to hodná paní, bezproblémová, myslím, že měla asi dvacetiletou dceru,“ řekl Expresu člověk, který je v kontaktu se zaměstnanci úřadu práce, kde v úterý dopoledne Jiří Dvořák vytáhl zbraň.

Zhruba padesátiletá zaměstnankyně, kterou šílený senior zastřelil, byla v kolektivu očividně oblíbená. Svědčí o tom i pietní místo, jež vzniklo jen pár hodin po tragédii. Kolegové na parapet přinesli svíčky a květiny.

Před úřadem práce vzniklo menší pietní místo pro zaměstnankyni, kterou zabil šílený senior Jiří Dvořák.

Pobočka úřadu práce, kde k vraždě došlo, je dočasně uzavřená. Podle zdroje Expresu je jedním z důvodů, že zaměstnanci, kteří byli v osudnou hodinu v práci, jsou na tom psychicky špatně.

„Po střelbě museli zůstat několik hodin zamčení v budově. Všichni se klepali strachy, někteří i brečeli. Jsou z toho opravdu špatní,“ řekl Expresu člověk, který promluvil jen pod zárukou anonymity.

Kromě vraždy úřednice v Praze 2 šílený senior Jiří Dvořák minulý týden nastražil ve svém pronajatém bytě výbušný systém. Údajně tím chtěl zranit či zabít majitelku bytu, s níž měl spory. Do bytu ale vstoupili policisté, jednoho z nich výbušnina zranila.

Dvořák měl podle dostupných informací v hlavě ďábelský plán, jejž začal realizovat před pár dny. Senior se chtěl pomstít lidem, kteří se podle něj k němu v minulosti nezachovali fér.

Jiří Dvořák je nebezpečný a ozbrojený.

Podle policie měl seznam smrti, byli na něm i členové rodiny!

Jako první oběť si Dvořák vybral bývalou kolegyni z Aera Vodochody, kterou měl šestašedesátiletý muž poleptat kyselinou z toho důvodu, že v roce 2015 dostal ve firmě padáka a ona byla údajně tou, co mu ve finále neprodloužila smlouvu.

V úterý se Dvořák rozhodl zastřelit zaměstnankyni úřadu práce, která mu měla před časem odmítnout přiznání podpory.

„Úřednice provokuje a snaží se vyvolat střet, kde já budu dohnán k nekorektnímu jednání a budu obviněn z ublížení na zdraví,“ měl podle deníku Blesk psát Jiří Dvořák na internetu.

Policisté ve středu sdělili, že zadržený Dvořák chtěl vraždit dál. Na svém seznamu smrti měl několik dalších osob.

„Z dosud provedených úkonů v rámci prověřování a výslechu podezřelého vyplývá, že chtěl pokračovat v páchání zvlášť závažných zločinů, které měly být namířeny proti osobám, se kterými měl v posledních letech spory. Jednalo se jak o rodinné příslušníky, úředníky různých institucí, bývalé kolegy ze zaměstnání, zaměstnavatele, tak i pracovníky orgánů činných v trestním řízení. V podstatě se dá říci, že měl spory s každým, s kým přišel do styku, a tento okruh osob byl veliký,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 28. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4