Čunek ostře promluvil o homosexualitě: Není to normální, společnost vymírá!

Politický matador z KDU-ČSL Jiří Čunek se u veřejnosti těší silné oblibě, o čemž svědčí třeba nedávné vítězství v prvním kole senátních voleb. Jeho osoba často budí vášně, a to především dost svéráznými názory na ožehavá společenská témata. Tentokrát se Čunek vyjádřil k soužití párů stejného pohlaví a opět šlo o velmi ostrou diskuzi. Homosexualitu například označil za problém, který by měl dotyčný řešit, protože v širším měřítku vede k zániku společnosti!

Jiří Čunek se prezentuje jako zastánce tradičních křesťanských hodnot. Není se čemu divit, dlouhé roky kope za KDU-ČSL, které dokonce od roku 2006 dělal po tři léta předsedu. V rozhovoru pro XTV teď ovšem vystoupil především jako nově a jednoznačně zvolený senátor za Vsetínsko.

Řeč se během rozhovoru stočila i na téma, které v poslední době rezonuje společností. Tím je homosexualita a legalizace vztahů mezi osobami stejného pohlaví. 

Čunek se odmítavým postojem ke komunitě LGBT již dlouho netají, teď si s ní ovšem doslova nebral servítky. Prohlásil například, že by pro něj byla ohromná potíž, kdyby se k homosexualitě přiznala jeho vlastní dcera.

„Rodič nikdy nesmí zatratit své děti, stále je to rodič a musí jím zůstat dál. Ale kdyby to tak bylo, tak bych řekl: ‚Je to ohromná potíž, snaž se z toho vybruslit nějak jinak.‘ (...) Určitě je to špatná cesta,“ prozradil Čunek.

Senátor Jiří Čunek považuje homosexualitu za problém, který měli homosexuálové řešit.

Nepřesvědčilo by ho prý ani to, kdyby jeho dcera byla se svou přítelkyní šťastná. Důležité totiž podle Čunka je, že se homosexuální páry nemohou rozvíjet, což vede k vymírání společnosti.

„I kdyby mi dcera řekla, že je se svou přítelkyní šťastná, tak bych řekl, že to potíž je, protože když se svojí přítelkyní bude, tak pochopitelně se nemohou rozvinout v tom přirozeném módu do mateřství, společných dětí a tak dále. Zkrátka nejsou to vztahy, které rozvíjí tuto společnost. My vymíráme a tyto vztahy to silně podporují,“ řekl.

Jak by Jiří Čunek problém s vymíráním společnosti, k němuž prý homosexualita přispívá, řešil? Vztahy osob stejného pohlaví by prý nezakazoval, rozhodně by jim však nedával takový prostor.

„Zakázat ne. Respektovat je, ale respektovat jejich soukromí a neupřednostňovat je na veřejnosti. Ono to totiž teď je tak, že ten, kdo je heterosexuální, tak se o něj společnost tolik nezajímá, zatímco se neustále bavíme o tom, že tu máme homosexuály nebo nějaké jiné sexuální odchylky a těm musíme věnovat pozornost,“ myslí si.

Znovuzvolený vsetínský senátor dokonce homosexualitu považuje za problém, který nemá nic společného s „normalitou“, dotyční by se s ním měli snažit vyrovnat.

„Jsem přesvědčen, že to není věc normality, ale je to problém, se kterým se ten jedinec, stejně jako s jinými problémy, musí vyrovnat. Společnost homosexuály nemá trestat, ale zároveň ani vynášet na piedestal. Já myslím, že my máme razit to, co tuto společnost posune dál a zároveň ji zachová. A jak je vidět, názor, ať si každý chodí, s kým chce, ten se tu razí už dost dlouho a vymíráme naprosto spolehlivě,“ prohlásil Čunek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 28. února 2019. Anketa je uzavřena.

  • 155
  • 41
  • 16
  • 9
  • 7
  • 5