Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Senilní dědky od Babiše složím, psal místopředseda ODS v Děčíně. Omlouval se za něj poslanec

    Jiří Čečrle hrozil „senilním dědkům“ od Andreje Babiše, že je složí na zem. Teď se za svoje výroky omlouvá. | foto: Twitter

    Velkou protestní akci proti Andreji Babišovi si před několika dny přichystala děčínská buňka ODS. Na prezidentského kandidáta se mělo mimo jiné hromadně pískat připravenými píšťalkami. O něco vážněji, než by bylo zdrávo, ji pojal sám šéf místního sdružení, mladý politik Jiří Čečrle. Ten dopředu avizoval, že se chystá na „senilní dědky“ od Babiše a že je připraven je složit, jakmile si něco dovolí. Schytal za to vlnu kritiky, teď se omlouvá on i ústecký poslanec Karel Krejza.

    Děčínská ODS pojala protestní akci na Babišově kontaktní kampani jako „loučení s Andrejem“. Na sociálních sítích její zástupci psali, že do Děčína přijede „vrchní estébák“, a informovali, že mají na rozdání sto kusů píšťalek, kterými se bude na šéfa hnutí ANO pískat.

    Předseda místního sdružení, mladý politik Jiří Čečrle, také informoval, že je připraven i na fyzickou konfrontaci s voliči Andreje Babiše.

    Jiří Čečrle hrozil „senilním dědkům“ od Andreje Babiše, že je složí na zem.

    „Na rovinu říkám, že jestli se po mně nějaký senilní dědek ožene, nějak přiměřeně ho položím na zem. Fakt nejsem zvědavý na agresivní seniory, kteří přeceňují své síly,“ napsal na sociálních sítích Čečrle.

    Jeho agresivně laděné výroky se okamžitě staly terčem kritiky, na paškál si ho vzal i herní vývojář Dan Vávra, který na Facebooku komentuje především právě politiku.

    „Taková ta pozitivní kampaň, kde přijdete organizovaně pískat na důchodce a pár těch agresivních hajzlů, co přecenili svoje síly, pošlete k zemi. Vaše Dělnická strana... Ehm... Počkat, ona je to ODS? No tak to nic, rozejděte se, tady není nic k vidění,“ napsal otec legendární hry Mafia.

    Jiří Čečrle vzal po masivní kritice zpátečku. A nejspíše dostal přes prsty od starších kolegů.

    „Výroky pana Čečrleho považuji za nepatřičné a nešťastné,“ napsal nám poslanec ODS za Ústecký kraj Karel Krejza, který byl lídrem kandidátky Spolu.

    A přiložil také vyjádření samotného Čečrleho.

    „V minulém týdnu jsem k plánované návštěvě Andreje Babiše v Děčíně napsal věc, kterou si někteří lidé mohli vyložit různými způsoby, a to především těmi negativními. Za svou formulaci se upřímně všem omlouvám, byla napsána hloupě. Úmyslem rozhodně nebylo vyjádřit touhu k napadení jakékoliv osoby či skupiny osob,“ uvedl politik.

    Odpůrci v Děčíně pískali během setkání Andreje Babiše s voliči.

    „Svým příspěvkem jsem nechtěl ještě více vyhrocovat právě probíhající prezidentskou kampaň, která je již tak dost vyhrocená i bez mého přispění. Mrzí mě to a beru si z toho ponaučení, že každý aspoň trochu aktivní člověk v politice by se měl snažit příkopy mezi skupinami obyvatel spíše zasypávat než je prohlubovat, a to třeba i nechtěně,“ dodal Čečrle.

    Atmosféra v Děčíně byla nakonec vyostřená, podobně jako v Jablonci nad Nisou se během Babišovy návštěvy překřikovali jeho voliči s odpůrci. Šéf hnutí ANO v průběhu týdne zbývající program kontaktní kampaně zrušil kvůli výhrůžnému dopisu, který mu přišel do schránky.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:31 pátek 26. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      427
    • Tvl
      28
    • Super
      22
    • Sladký
      10
    • Cože
      7
    • Haha
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...