Mladí skokani na lyžích bourali: Jejich trenér nadýchal alkohol a zavinil smrt

Světový pohár v biatlonu se bude konat v Novém Městě na Moravě bez přítomnosti diváků. Rozhodla o tom Bezpečnostní rada státu, uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). To ale není jediná rána pro dlouho očekávanou sportovní událost. Vážnou dopravní nehodu měl během víkendu tým mladých skokanů na lyžích. Jejich trenérovi teď hrozí až šest let vězení.

O víkendu ještě mladí skokani létali v Harrachově na žákovském a dorosteneckém mistrovství republiky. V neděli hned po závodech novoměstské naděje nasedly do oddílové dodávky a vydaly se domů. Jejich cesta bohužel skončila už po osmadvaceti kilometrech. Na rovném úseku u Jilemnice se vůz srazil s protijedoucím superbem, v němž na následky nehody zemřela mladá maminka.

Za volantem dodávky seděl podle informací Blesku zkušený mládežnický trenér z Vysočiny, jehož skokanskou výchovou prošel i bývalý juniorský mistr světa. Podle prvotního šetření to byl on, kdo tragickou bouračku zavinil.

„Řidič vozidla VW Transporter vjel pravděpodobně do protisměru,“ stojí v policejní zprávě. Dechová zkouška navíc v těle kouče, který řídil plné auto dětí, odhalila alkohol. Konkrétně půl promile.

Bilance nehody je děsivá. Spolujezdkyni z protijedoucího vozu nezachránila ani dlouhá resuscitace. Její manžel a dítě byli vrtulníkem přeneseni do hradecké nemocnice. V dodávce se zranilo pět cestujících, z toho čtyři mladí skokani.

„Dvě osoby byly se středně těžkým zraněním převezeny sanitními vozy do hradecké nemocnice a jedna osoba byla vrtulníkem transportována se středně těžkým zraněním do Prahy,“ informovala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Zbylá dvě poranění byla lehčího rázu a ošetřili je v jilemnické nemocnici.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:59 středa 1. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 30
  • 28
  • 26
  • 25
  • 25