Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Petru vyhodil z okna, škrtil a ukopal, další odklízel tělo. Od jihlavské vraždy uběhlo 8 let, jeden z trojice zmizel

    Michal Kisiov zvlášť brutálním způsobem zavraždil patnáctiletou Petru. Od vraždy uplynulo osm let. | foto: Profimedia.cz

    Patnáctiletá Petra z Jihlavy se stala obětí brutální vraždy, kterou se tehdy dvacetiletému Michalu Kisiovovi a později ani jeho komplici dlouho nedařilo dokonat. Nejprve ji vyhodil z okna, pak ji škrtil, následně se ji snažil ukopat těžkou motorkářskou botou. Její tělo nakonec vrazi pohodili do kontejneru. Od vraždy uplynulo osm let a na svobodu se již dostal druhý Kisiovův komplic, který měl pomáhat s odklízením Petřina zuboženého těla. Jako by se po něm ale slehla zem.

    K osudnému večeru, o němž později mluvili zdaleka nejen obyvatelé Jihlavy, ale kompletně celá země, došlo 13. března 2013. Teprve patnáctiletá Petra se tehdy z místní diskotéky vydala právě do Kisiovova bytu. Její přítel totiž v nočním tahu pokračovat nechtěl.

    Vše vypadalo jako docela obyčejný románek dvou mladých lidí. Kisiov měl s Petrou pohlavní styk, jenže při něm či krátce po něm se vše zvrtlo. Dívka, které se zřejmě při sexu něco nelíbilo, měla zmínit, že je Kisiov v podmínce, a kdyby ho nahlásila na policii, skončil by za mřížemi.

    Na základě toho měl dvacetiletý muž zpanikařit a uchýlit se k činu, který sám později nijak nepopíral, nechal se jen slyšet, že šlo o zkrat a v tu chvíli nebyl sám sebou. Petru vzal a vyhodil ji z otevřeného okna.

    Dívka však po pádu z výšky čtrnácti metrů nezemřela, naopak tím celé její utrpení teprve začalo. 

    Kisiov ji potlučenou vtáhl zpět do bytu. Pak si zřejmě uvědomil, že je v maléru, a tak se rozhodl, že svoje dílo musí dokonat. K tomu si na pomoc zavolal svoje dva kumpány, Tomáše Zavřela a Jakuba Doležala, kteří dorazili po dvaceti minutách.

    Michal Kisiov vchází do soudní síně.

    Společně s prvním jmenovaným se snažil Kisiov zoufalou Petru dorazit. Škrtili ji, nejprve rukama oba najednou, pak drátem od počítače. Když ani to nezabíralo, Kisiov si vzal těžké motorkářské boty a šlapal jimi trpící dívce na hrudník.

    Teprve až poté Petra zemřela. Mladíci si počínali chladnokrevně, její tělo zabalili do prostěradla a pohodili ho do popelnice, kde bylo nalezeno až po několika dnech. Pak šli spát. 

    Otazníky visí nad tím, jak moc se ve vraždě angažoval Jakub Doležal. Ten později nejvíce spolupracoval s policií a všechnu vinu svalil na svoje dva kamarády. Sám prý seděl v koutě, zakrýval si oči a nic neudělal, protože se Kisiova bál. 

    Jakub Doležal dostal čtyři roky a trest si už odseděl. Vlevo je Tomáš Zavřel, v pozadí Michal Kisiov.

    Kisiov se Zavřelem zase tvrdili, že je Doležal hecoval a následně jim asistoval, když se zbavovali těla a stop. To Doležal popíral s tím, že se bojí krve a nebyl by toho schopen.

    „Myslel jsem si, že je to jen sen, že to není pravda. Ti dva řešili, co s Petrou udělají. Neslyšel jsem, na čem se domluvili, seděl jsem za barem. Koukal jsem se do země, ucpával jsem si uši rukama, abych neslyšel naříkání, abych z toho zachytil co nejméně,“ vypověděl později Doležal.

    Případu následoval jeden z nejsledovanějších soudních procesů Česka. 

    Zatímco Doležal spolupracoval a vypovídal, Kisiov se Zavřelem se rozhodli mlčet. Nakonec byli oni dva označeni za vrahy a vyfasovali tvrdé tresty. Kisiov dokonce výjimečný na 25 let, Zavřela soudce poslal za mříže na 22 let. Doležal za to, že vraždě nezabránil, dostal jen 4 roky.

    Jeden se obrátil k bohu, další zmizel

    Michal Kisiov za mřížemi nezahálel. Nejprve se snažil vydupat si nový proces, trest je podle něj příliš přísný a soud nevzal v potaz polehčující okolnosti, tedy že se přiznal. To mu ale nevyšlo.

    Později se v médiích objevila zpráva, že se brutální a chladnokrevný vrah obrátil k bohu a změnil si také jméno. Dnes je z něj Michal Ambrosius Pokorný.

    Tomáš Zavřel pomohl Michalu Kisiovovi zavraždit Petru.

    To Jakub Doležal si svůj trest odseděl, po čtyřech letech se v roce 2017 dostal na svobodu. Pak se po něm slehla zem.

    „Po skončení soudního řízení už jsem s klientem v kontaktu nikdy nebyl. Neozval se mi ani po propuštění na svobodu,“ citoval Blesk jeho advokáta Jaroslava Homolku.

    Doležal zmizel i ze sociálních sítí, na vlastní facebookový profil se po návratu z vězení nevrátil. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:11 pondělí 9. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      36
    • Trapas
      28
    • Cože
      7
    • Super
      6
    • Haha
      5
    • Sladký
      4