Sex s mrtvolami, uvařená hlava i penisy v hrnci! Příběh nejšílenějšího vraha Dahmera

Streamovací platforma Netflix pro filmové nadšence připravila seriál, díky kterému znovu ožívá případ jednoho z nejšílenějších vrahů 20. století. Jeffreyho Dahmera, který si vysloužil přezdívku „kanibal z Milwaukee“, bravurním způsobem ztvárnil herec Evan Peters, známý například z úspěšného seriálu American Horror Story. Podle vyšetřovatelů měl skutečný Dahmer poměrně vysoké IQ. Coby teenagera ho trápilo, že ho rodiče zanedbávají. Zhruba v patnácti letech si uvědomil, že ho vzrušují mrtvoly zvířat, pak odstartoval nevídaný teror! Oběti lovil v gay barech a ze svého bytu si udělal sklad plný mužských genitálií a useknutých hlav!

Americký vrah Jeffrey Dahmer, který mezi lety 1978 až 1991 zavraždil minimálně sedmnáct mladých mužů, pocházel z dobré rodiny a pyšnil se poměrně vysokým IQ. Jeho rodiče se ale často hádali, matku trápily psychické problémy. Když bylo Dahmerovi zhruba patnáct let, poprvé se u něj projevila fascinace mrtvolami. Věděl, že je u něj něco v nepořádku, ale neměl možnost si o tom s někým promluvit.

„Nemám tušení. Nevím, proč jsem začal mít ty představy a myšlenky. Je to pro mě záhada... A nevědí to ani psychologové,“ vypověděl později Dahmer.

Dahmera, který se vždy velmi lišil od svých vrstevníků, od mládí velmi zajímaly vnitřnosti. Doma začal tedy pitvat mrtvá zvířata. Později se nechal slyšet, že ho tehdy ani nenapadlo, že by mohl něco podobného dělat i s lidmi.

První vraždu si Dahmer připsal, když mu bylo osmnáct let. V tu dobu už žil sám ve starém domě rodičů. Náhodou potkal stopaře, se kterým pak popíjel doma. Když chtěl mladík odejít, Dahmer ho praštil do hlavy činkou. Ostatky pak zakopal na zahradě.

Dlouhých devět let se Dahmer držel. Snažil se žít jako vzorný občan. Několikrát ho ale vyhodili z práce, a dokonce byl i vyloučen z armády. Propadl alkoholu a odstěhoval se k babičce. Ani ona ho ale nedokázala nasměrovat na správnou životní cestu.

V roce 1987 Dahmer vraždil podruhé, jeho obětí se stal homosexuál Steven Tuomi, jehož nejprve omámil v hotelu a pak mu rozsekl hruď a zaživa se mu pokusil vytrhnout srdce z těla.

Dahmer poté Tuomiho tělo nacpal do kufru, který odvezl do babiččina domu. Ve sklepě mrtvolu rozřezal a nacpal do plastikových sáčků, které rozházel do odpadu. Hlavu si nechal jako trofej.

V domě své babičky Dahmer brutálním způsobem zavraždil ještě tři další mladíky. Některá těla rozpustil v kyselině, jindy ostatky naházel do odpadků.

Jeffreyho Dahmera v seriálu skvěle ztvárnil herec Evan Peters.

Lidská zombie a uvařená hlava

Nejhorší zvěrstva se odehrávala za zdmi bytu, kam se Dahmer přestěhoval na začátku devadesátách let. Dahmer pochopil, že díky vzhledu, inteligenci a vystupování nebude mít problém se seznámit s jinými homosexuály v gay barech.

Své oběti nalákal k sobě do bytu, kde je pak většinou omámil a pak nich prováděl nechutné experimenty. Některé mučil zaživa.

Například ze čtrnáctiletého Koneraka Sinthasomphoneho se snažil udělat lidskou zombie. Dahmer mu do hlavy zaživa vyvrtal díru a do mozkového laloku mu nalil kyselinu chlorovodíkovou.

Mělo jít o pomstu za to, že Konerak utekl a do bytu přivedl policisty. Jeho tělo Dahmer rozřezal a rozpustil v kyselině. Hlavu zase uvařil, během hodiny z ní prý opadalo všechno maso.

Jeffrey Dahmer u soudu

Sousedi si stěžovali na smrad

V červenci roku 1991 Dahmerovi utekl černošský homosexuál Tracy Edwards, který nahý zastavil policisty a řekl jim, že byl napaden jakýmsi šílencem a dovedl je do Dahmerova bytu.

Dahmer se po příjezdu policistů choval klidně a zpočátku spolupracoval. Jakmile jeden ze strážníků v ložnici našel fotografie rozřezaných těl, dal se Dahmer na útěk.

Z bytu ale neutekl, jeden z policistů ho stihl zpacifikovat. Během prohledávání Dahmerova bytu našli policisté v mrazáku dvě lidská srdce, v lednici zase byla hlava a lidské maso. Na poličce byly rozložené lebky, v bytě se také nacházela celá lidská kostra, sud s kyselinou, uvařené penisy v hrnci a několik mužských genitálií.

Sousedi si několikrát stěžovali na nesnesitelný zápach, který se z Dahmerova bytu linul. Dahmer to vždy vysvětloval tím, že se mu rozbila lednička a má v bytě zkažené maso.

Jeffrey Dahmer u soudu

Dahmer se k vraždám okamžitě přiznal. Vyšetřovatelům ještě barvitě popisoval, co všechno s mrtvolami dělal. Není tajemstvím, že některé oběti jedl, s jinými zase po smrti souložil.

„Někdy jsem nad nimi pouze masturboval… Někdy jsem jim dával penis do úst. Jindy jsem udělal do jejich těl takovou malou štěrbinu a… Vím, že to zní hrozně, ale já jsem to tak prostě dělal,“ popsal Dahmer agentům FBI.

Souzen byl jako duševně způsobilý a vyfasoval patnáct doživotních trestů. Ve vězení strávil ale pouze dva roky.

Dne 28. listopadu 1994 byl napaden spoluvězněm Christopherem Scarverem, který ho zmlátil násadou od koštěte. Dahmer zemřel při převozu do nemocnice. Scarver později uvedl, že chtěl prý pomstít všechny oběti „kanibala z Milwaukee“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:13 neděle 29. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 28
  • 18
  • 9
  • 6
  • 4