Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Netvrdím, že jsem neviňátko, přiznává fotbalový boss Jaroslav Starka

    Jaroslav Starka začínal jako číšník. Dnes patří mezi nejbohatší lidi v Česku a přiznává, že většina lidí ho považuje za mafiána. | foto: Dan Materna

    Jaroslav Starka je mnohými považován za jednoho z předních českých mafiánů. Muž s vizáží hromotluka, který vlastní fotbalovou Příbram, má za sebou bohatou minulost mezi špičkami českého podsvětí, což ostatně nijak netají. O minulosti, ale i současnosti promluvil Starka v rozhovoru pro týdeník Téma.

    Fotogalerie

    Jaroslav Starka patří ke kontroverzním českým osobnostem. Mnozí lidé jednašedesátiletého podnikatele považují za jednoho z předních českých mafiánů. Sám Starka to příliš nevyvrací.

    „Netvrdím, že jsem čistý, morální a charakterní. Nejsem zas takový neviňátko, ale chráním si jenom svoje... Jsem rváč z první linie, ale ne bandita, gangster, únosce, ani vrah,“ řekl Starka v rozhovoru pro týdeník Téma.

    Dodává, že jako číšník pracoval téměř dvacet let, ale lidé ho budou stále vnímat jako gangstera.

    Ke svému bohatství přišel Starka tak, že si jako číšník koupil bar. Následovaly další bary, restaurace, kluby, herny a nevěstince.

    „Kdybych se dobře učil a byl inženýrem, tak jsem dneska měl fabriku. Ale poněvadž jsem se neučil dobře a byl číšníkem, tak jsem si koupil první bar, pak druhej, pátej, šestej a tak to šlo dál,“ popisuje své začátky Starka.

    V rozhovoru pro týdeník Téma se Starka netají tím, že se velmi dobře zná se špičkami českého podsvětí. Zastřelený František Mrázek patřil mezi jeho dobré přátele, stejně jako se přátelí s Tomášem Pitrem. Osobně se znal i s Radovanem Krejčířem, který si měl objednat Starkovu vraždu.

    Atentát, během kterého byl Starka několikrát postřelen ze samopalu, zanechal na jeho zdravotním stavu vážné následky. Lékaři se shodli na tom, že přežil jen náhodou. Není to však jediný případ, kdy Starka takříkajíc utekl hrobníkovi z lopaty.

    „Na pravé oko nevidím, levé mi kvůli cukrovce operovali. Kvůli prasečí chřipce, kterou jsem prodělal, mi odešly nohy. Ležel jsem dva měsíce v umělém spánku v podstatě mě už pohřbívali. Pak jsem se naštěstí probudil, vzpomíná na prodělání vážné nemoci Starka. I přes chatrné zdraví se udržuje v kondici golfem nebo boxováním.

    Na dotaz, čím se v současnosti živí, odpovídá Starka, který dorazil v doprovodu bodyguarda, vyhýbavě tak, že dělal celý život a pořád má pár věcí, který mu přináší nějaké peníze. Přiznává, že fotbalový klub v Příbrami peníze spíše stojí, nežli vydělává.

    „Vloni jsme byli na špičce tabulky, ale nemáme tolik peněz a letos se trochu trápíme,“ říká vášnivý milovník fotbalu Starka. Vzpomíná na to, jak s fotbalem na manažerské úrovni začínal spolu s podnikatelem Vratislavem Čekanem na Žižkově, který vytáhl z dluhů a udržel v soutěži. Zmíní i jméno legendárního fotbalového korupčníka Ivana Horníka.

    Starka na sebe prozradil i to, že je věřící a pravidelně se modlí. „Jako každý i já dělám věci dobré a špatné. Těch prvních je víc. Za ty špatné měbude soudit Bůh,“ rozjímá nad duchovnem Starka, kterého mnoho lidí považuje zapragmatického muže bez svědomí.

    Ještě více ale Starka překvapí tím, že jeho velkou vášní je černošský hip hop. Jméno legendárního rappera Tupaca Shakura má dokonce i ve své e-mailové adrese.

    „Já miluju hip hop! Teď poslouchám nejvíc Wiz Khalifu. To je takovej hubenej rapper, furt čoudí jointy. Na tom ujíždím nejvíc. Já mám týhle muziky plný auto a jsem s tím někdy až otravnej. No jo, věci vás prostě musí bavit,“ říká s úsměvem fotbalový boss. Nikoho asi nešokuje, že za svůj oblíbený film označil legendárního Kmotra.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:00 středa 3. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

    • Sladký
      11
    • Super
      7
    • Haha
      6
    • Cože
      6
    • Tvl
      6
    • Trapas
      4