Mluvil o zabíjení gayů, Romů a Židů, teď Staník z SPD končí a přišel o 20 tisíc

Jaroslav Staník z SPD, který podle Michaely Marksové Tominové a dalších svědků mluvil o tom, že by se Židé, homosexuálové a Romové měli střílet hned po narození, končí jako asistent poslance Jaroslava Holíka. Důvodem konce kontroverzního muže ale není jeho údajný exces.

O incidentu, který se měl odehrát zhruba před měsícem, jsme vás již informovali. Podle Michaely Marksové Tominové tajemník SPD Jaroslav Staník v jednom ze sněmovních klubů nejspíše pod vlivem alkoholu slovně zaútočil na Romy, homosexuály a Židy. Okamurův spolupracovník se měl nevybíravě vyjádřit i o dosluhující ministryni sociálních věcí.

„Jak jsem vešla, řekl: ‚Vy jste ta ministryně Marxová Engelsová. Vy podporujete homosexuály. Mluvil o tom, že by měli jít do plynu a že by se měli zlikvidovat. Pohádala jsem se s ním a odpálkovala ho,“ popsala tehdy konflikt pro server Aktuálně.cz Marksová Tominová. S dosluhující ministryní souhlasili i další svědci údajného incidentu.

Na stranu svého spolupracovníka se ihned postavil předseda hnutí SPD Tomio Okamura, který na svůj Facebook napsal toto:

„Je to lež, kterou šíří zoufalá politická konkurence. Cílem je jen pošpinit naše hnutí SPD a snížit naši důvěryhodnost u veřejnosti. Kvůli velkému úspěchu hnutí SPD ve volbách se z nás opět snaží politici jiných stran a mainstreamová média udělat populisty, xenofoby, rasisty či nás jinak lživě pošpinit, aby snížili náš úspěch.“

Tomio Okamura se Staníka ihned zastal.

Teď, více než dva týdny poté, co se incident provalil, Jaroslav Staník končí ve funkci asistenta Jaroslava Holíka, který je nově zvoleným  poslancem za SPD. Důvodem prý není údajný exces, ale čas, kterého Okamurův muž příliš nemá.

„Pan Staník je tajemníkem našeho hnutí, maká od rána do večera, neměl by na práci asistenta čas,“ vysvětlil serveru Aktuálně.cz Holík.

Kromě toho, že Staník přišel o funkci asistenta, tak také ztratil plat, který redakce webu Aktuálně.cz odhaduje na 20 tisíc korun.

Okamurův blízký spolupracovník Jaroslav Staník. Krátce po svém údajném excesu končí. Důvodem je prý čas, kterého Staník příliš nemá.

Údajný exces Jaroslava Staníka nebyl prvním přešlapem, který tento spolupracovník Tomia Okamury spáchal. Nedávno na sebe upozornil tím, že v den voleb vyhazoval novináře z volebního štábu SPD a zavolal na ně dokonce policii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:58 středa 28. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 9
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5