Stane se ještě větším miláčkem? Předseda Senátu Kubera přednese novoroční projev!

Čerstvě zvolený předseda Senátu Jaroslav Kubera se toho ani trochu nebojí! Rozhodl se navázat na přetrženou prezidentskou tradici a 1. ledna pronese novoroční projev. Češi se tak letos mohou těšit hned na dvě poselství nejvyšších státních představitelů, k národu promluví jako tradičně i prezident Miloš Zeman ve svém vánočním poselství.

Tradice novoročních projevů sahá až do dob vlády prezidenta Masaryka. V minulosti od nich jeho nástupci střídavě upouštěli, někteří pak volili raději vánoční poselství. Stejně je tomu i v současnosti, kdy novoroční projev naposledy pronesl prezident Václav Klaus, jeho nástupce Miloš Zeman si zvykl k národu promlouvat o Vánocích.

Letos ovšem českou veřejnost čeká hned dvojitá nálož mouder od nejvyšších státních představitelů. Zatímco Zeman se 26. prosince chystá k vánočnímu poselství, na tradici novoročních projevů se nečekaně rozhodl navázat nedávno zvolený předseda Senátu Jaroslav Kubera z ODS.

Kuberu čeká přibližně desetiminutový projev, v němž promluví především o společenské a politické atmosféře v Česku. Nabídku na odvysílání dostala Česká televize, televize Nova a Prima, Český rozhlas a Česká tisková kancelář. Právě ČTK, která o Kuberově projevu informovala, už nabídku na odvysílání přijala.

Jaroslav Kubera se řadí k vůbec nejoblíbenějším politikům Česka, a to především díky typickému humoru a svérázným názorům na ožehavá společenská témata. Dlouhá léta byl teplickým primátorem a senátorem, v půlce listopadu mu byla svěřena funkce předsedy Senátu.

Nepochybně bude zajímavé sledovat, jak si Kubera při svém projevu povede a zda dokáže národ překvapit, nebo se bude držet zkrátka. Když novoroční projev naposledy přednášel bývalý prezident Václav Klaus, všechny šokoval svým rozhodnutí vyhlásit amnestii. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:28 středa 17. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 25
  • 11
  • 8
  • 8
  • 7