Masivní infarkt. Kuberův dlouholetý pracovník prozradil příčinu smrti

Jeho smrt všechny zastihla nečekaně. Ještě po celý víkend byl předseda Senátu Jaroslav Kubera plný elánu a hýřil vtipem, v pondělí nastoupil do práce, jenže po chvíli se mu udělalo zle a přivolaní záchranáři už mu pomoci nedokázali. Jeho mluvčí teď prozradil, co přesně dlouholetého starostu a primátora Teplic zabilo. „Měl masivní infarkt,“ řekl.

Na sobotním kongresu ODS vtipkoval u řečnického pultu, svým známým nadšeně vyprávěl o blížící se cestě na Tchaj-wan. Pak přišel šok. V pondělí dopoledne šéf Senátu a teplická ikona Jaroslav Kubera zemřel.

Přitom podle asistentky právě i ještě krátce předtím, než se mu přitížilo, normálně pracoval a nic na něm nebylo znát. Od začátku se proto spekulovalo, že Kuberu postihl infarkt. 

Serveru Aktuálně.cz to nakonec potvrdil i Kuberův dlouholetý spolupracovník, mluvčí teplického magistrátu Marek Fujdiak. Šlo prý navíc o velmi silný infarkt.

„Mám známé na záchrance, takže informace jsem měl z první ruky. Měl masivní infarkt,“ prozradil Fujdiak.

Jaroslav Kubera byl ještě v sobotu na kongresu ODS v plné síle.

Kubera Teplicím šéfoval čtyřiadvacet let, od roku 1994 do 2018. Mluvčí magistrátu po jeho boku stál celou tu dobu, oblíbený politik mu práci nabídl hned po svém nástupu. Vztah spolu podle Fujdiaka měli v podstatě jako otec a syn.

„Pořád jsem se s tím nesrovnal, opravdu byl pro mě téměř druhým otcem. Byl obrovsky přímým a rovným člověkem, tohle byla z mého pohledu alfa a omega jeho osobnosti. Spolupracovali jsme 24 let, tehdy mě z novinařiny vytáhl na radnici,“ řekl teplický mluvčí a tajemník magistrátu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:54 čtvrtek 21. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 51
  • 50
  • 27
  • 21
  • 21
  • 20