Foldyna o boxu s Novotným: Chci také 1,25 milionu! Taktika? Sestřelit ho a jít domů

Nejúspěšnější český boxer Lukáš Konečný (41) plánuje na přelomu srpna a září uspořádat v Ústí nad Labem exhibiční boxerský galavečer. Vrcholem této akce má být souboj dvou politiků, kteří se nemají příliš v lásce. V jednom rohu má stát Jaroslav Foldyna (SPD) a v druhém řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS). S prvním jmenovaným, který má mimochodem s boxem velké zkušenosti, jsme si popovídali o tom, jak by mohl zápas vypadat.

Uspořádat bizarní boxerský zápas mezi Jaroslavem Foldynou a Pavlem Novotným napadlo boxera Lukáše Konečného poté, co viděl jejich ostrou debatu v televizi Barrandov.

„Kluci si nadávají a pomalu na sebe skáčou, tak proč si nedat něco kultivovaného a vyříkat si to v ringu. Jsem zastáncem toho, že když se někdo nemůže dohodnout, ať si tedy dá do huby. Často když se s někým někdo porve, dají si pak panáka a najdou si k sobě cestu. Neříkám ale, že tohle bude ten případ,“ řekl Expresu Konečný, podle něhož je zatím k uspořádání zápasu více nakloněn Jaroslav Foldyna, kterému koncem června bude už 60 let.

Pavel Novotný mezitím na svém Facebooku uvedl, že za zápas s Foldynou chce 1,25 milionu korun, což jsou pro pořadatele akce Lukáše Konečného naprosto neakceptovatelné podmínky. Stejný honorář ale nyní chce i Foldyna!

„Já chci taky milion a čtvrt, byl bych blázen, kdybych to nechtěl. Milion dám okamžitě na dětské skupiny ve svém regionu. Jestli někdo chce tedy dát dohromady dva a půl milionu za náš zápas, tak super, jdeme do toho,“ řekl Expresu Foldyna, který má s boxem velké zkušenosti.

„Začal jsem boxovat v roce 1975. Mám za sebou zhruba sto amatérských zápasů, byl jsem účastníkem mistrovství republiky. Stále se udržuji v kondici, chodím si zaboxovat tak dvakrát do týdne, ale že bych někde závodně boxoval, to zase ne,“ říká člen SPD.

Jaroslav Foldyna se zápasu s Novotným očividně vůbec nebojí.

Plán? Trefit ho a jít domů

Toho, že je Pavel Novotný výrazně větší a mohutnější, se Foldyna vůbec nebojí.

„V boxu malý porazí velkého a ani nemuknete. Já věřím sám sobě a jak by to dopadlo, tak by to dopadlo,“ řekl nám Foldyna, který také prozradil, jakou by volil v zápase taktiku. O žádné přátelské „vypinkávání“ by rozhodně nešlo!

„Trefit ho hned, sestřelit ho a jít domů,“ vypálil bez váhání Foldyna. „Nikoho ale nepodceňuji. Pan Novotný má téměř dva metry, má nějakých 140 kilo,“ dodává bývalý člen ČSSD.

Pavel Novotný si za zápas s Foldynou řekl o více než milion korun. Takové peníze dostávají špičkoví evropští boxeři.

Zápas v kleci nepřichází v úvahu, Konečný bude s Novotným teprve jednat

V posledních letech je velice populární jiný bojový sport a tím je MMA. Zápas v kleci by ale Foldynu nelákal a nejspíše by ho nevzal ani za výše zmíněný honorář.

„To vůbec ne. Nějaké kotrmelce a salta. To nejsem ochoten dělat, to neumím,“ řekl nám na závěr Foldyna, podle něhož je zápas s Novotným spíše nereálný a důvodem jsou právě vysoké honoráře, které oba aktéři žádají.

Pořadatel akce Lukáš Konečný ale Expresu řekl, že v tomto týdnu se má sejít s Pavlem Novotným a poprvé budou zcela reálně o bizarním boxerském zápase jednat. 

Je tedy možné, že jak Novotný, tak Foldyna se nakonec do ringu postaví i za méně výhodných podmínek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:30 pátek 25. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 185
  • 47
  • 39
  • 32
  • 25
  • 21