Faltýnek rezignoval na místopředsedu ANO, postu poslance se nevzdává

Jaroslav Faltýnek přijal svou zodpovědnost za noční schůzku s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou a rezignoval na funkci prvního místopředsedy hnutí ANO. Stále zůstává ale předsedou poslaneckého klubu ANO a bude žádat o důvěru.

Zatímco Roman Prymula odmítá jakékoliv selhání a během tiskové konference oznámil, že na funkci ministra zdravotnictví nerezignuje, protože si není vědom svého pochybení, Jaroslav Faltýnek přijal svou politickou odpovědnost. Premiéru Andreji Babišovi nabídl svou rezignaci na funkci místopředsedy hnutí ANO, a to i když si myslí, že jeho pochybení není nijak zásadní.

„Jsem přesvědčený o tom, že mé jediné pochybení je, že když jsem vycházel z toho objektu, neměl jsem nasazenou roušku. A mluvil jsem s tím správcem objektu,“ řekl Faltýnek v rozhovoru pro Českou televizi.

Svého jednání litoval. „Potřeboval jsem se s ním potkat, ale lituju toho, že se mi ho nepodařilo dohnat v průběhu dne a museli jsme zvolit toto místo a tento čas. Pan ministr neměl čas a já jsem po jednání Poslanecké sněmovny odjel domů. A když jsme dostali tento termín, navrhl jsem toto místo. Byla to chyba a mě osobně to mrzí,“ řekl Faltýnek, který tak již není prvním místopředsedou hnutí ANO. Svůj post šéfa poslaneckého klubu ještě musí obhájit.

Stále si ale nemyslí, že by nějak závažně selhal. „Své prohřešky nechám posoudit hygienu,“ dodal Faltýnek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:16 sobota 20. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 20
  • 15
  • 14
  • 14
  • 12