Konec přátelství Mirka s Tomiem? Soukup ve svém pořadu totálně zpražil Okamuru!

Vztah mezi předsedou SPD Tomiem Okamurou (46) a mediálním magnátem Jaromírem Soukupem (50) je více než jen profesní, to je zřejmé na první pohled. Poslanec majitele televize Barrandov oslovuje jako „Mirka“ a on mu na oplátku zase zvyšuje popularitu tím, že ho zve téměř do každého svého pořadu. V posledním díle Arény Jaromíra Soukupa to ale vypadalo, že jinak velice přátelský vztah prochází menší krizí.

V Aréně Jaromíra Soukupa se tentokrát sešli Jaroslav Foldyna (ČSSD), Kateřina Konečná (KSČM), Mikuláš Peksa (Piráti), Radka Maxová (ANO) a právě Tomio Okamura (SPD). 

Jedním z hlavních témat debaty byly blížící se volby do Evropského parlamentu, které jsou v plánu od 23. do 26. května. Dusno bylo zejména na konci pořadu.

Kateřina Konečná si totiž rýpla do Tomia Okamury, který do debaty dorazil namísto kandidáta SPD do výše zmíněných voleb.

„My se nebojíme naše kandidáty ukázat a představit, pevně věřím, že se nebudou bát i ostatní strany a nebudou prezentovat jen své lídry,“ řekla Konečná.

To nenechalo Okamuru klidným, a hned jak měl slovo, chtěl Konečné důrazně vysvětlit, proč do pořadu Jaromíra Soukupa dorazil.

„Pan ředitel (Jaromír Soukup, pozn. red.) trval na tom, že mám přijít já, my jsme prosazovali, aby přišel náš lídr, který tady, doufám, bude příště, tak si prosím nechte ty invektivy, které si neustále vymýšlíte,“ řekl komunistce Okamura.

Tomio Okamura se trochu zapotil.

Konečná se ale nedala. „Pane řediteli, můžete nám tuto informaci potvrdit?“ zeptala se členka KSČM Jaromíra Soukupa. A ten překvapivě Okamuru nepodržel!

„Nemůžu. S žádným diskutujícím nemluvím. Vždy se prostřednictvím našeho týmu obrátíme na vaše sekretariáty a je na vás, koho tam pošlete,“ vysvětlil Soukup.

„No dobře... Já budu loajální,“ řekl poté Okamura a naznačoval, že ho do pořadu tedy pozval někdo z týmu Jaromíra Soukupa.

Jaromír Soukup měl ve své show menší rozepři se svým „kámošem“ Tomiem Okamurou.

To ale mediálního magnáta ještě více rozpálilo. Pane Okamuro, chcete snad říct, že já jsem vám volal a říkal, ať přijdete? To nemůžete myslet vážně,“ pravil tak trochu rozzlobeným hlasem Soukup.

„Ne, vy ne... Vy osobně ne, to máte pravdu,“ odvětil mu Okamura, který se poté rozhodl být více tajemný a raději se k této situaci nevyjadřoval.

Že by se blížil konec přátelství?

Nastalé situace využil Soukup ještě během posledních minut svého pořadu a do Okamury si ještě pěkně rýpl. 

„Pane Okamuro, chtěl jsem vám říct, že když sem nechcete chodit, tak se tam nepište. Pošlete koho chcete, pozvánku dostává SPD,“ uzavřel celou dohadu Soukup. 

Okamura neměl slov a svým úsměvem pouze maskoval zklamání.

Otázkou je, jestli je větší zklamání to, že byl ponížen v přímém přenosu, nebo Okamuru více trápí fakt, že tato menší neshoda může znamenat výrazné zhoršení vztahu s Jaromírem Soukupem, na něhož se doteď mohl vždy spolehnout.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 1. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 79
  • 44
  • 34
  • 24
  • 15
  • 14