Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Frustrovaná a neúspěšná zrnka písku v poušti. Je vám do mě kulový! Bosák reaguje na kritiku

    Historie se opakuje. Hvězdný komentátor ČT Jaromír Bosák (56) si opět nevědomky nevypnul mikrofon a diváci tak mohli slyšet, jak si během golfového turnaje zavtipkoval na účet Roryho Sabbatiniho, který se narodil v Jihoafrické republice, ale reprezentuje na letošní olympiádě Slováky. Někteří slovenští fanoušci se baví, našli se ale tací, kteří hvězdě ČT vzkázali, že tohle bylo přes čáru. Jak reagoval Bosák?

    Jaromír Bosák něco podobného zažil před jedenácti lety, kdy s kolegou komentoval fotbalový zápas Slavie s Mladou Boleslaví.

    „To mi řekni, trénujou oni vůbec střelbu, třeba ji mají zakázanou od doktora?“ říkal tehdy Bosák na adresu slávistických fotbalistů.  

    „Teďka jsem se koukal, jak šli ze hřiště, on se směje, ten malej Černý. Já bych byl nasr... A on s tím Boleslavákem jde a směje se,“ zaznělo z úst spolukomentátora Táborského.

    Oblíbený fotbalový komentátor se nečekaného faux pas dočkal i během letošní olympiády v Tokiu, kde komentuje golf.

    Po skončení přímého přenosu na Kavčích horách zapomněli vypnout mikrofony a diváci tak mohli slyšet, jak si Bosák dělá legraci ze slovenského olympionika Sabbatiniho.

    „Možná teď dostane kroj, vole. A valašku, vole,“ vtipkoval komentátor, jehož slova okamžitě zaznamenali slovenští fanoušci.

    Někteří Slováci Bosákovi na Facebooku vzkazují, že je jeho nekorektní vtípek pobavil. Našli se ale ti, kteří se cítí být uraženi a hvězdě ČT to dali jasně najevo.

    „Jste arogantní a šovinistická svině. Předvedl jste to už mnohokrát a naposledy na mistrovství Evropy ve fotbale. Kdysi jsem měl rád vaše komentování, ale poslední dobou se to nedá poslouchat. Arogantní, zesměšňující, bohorovný komentář postavený na plcích a narážkách, to je vaše úroveň. Velmi jste se změnil,“ napsal Bosákovi slovenský divák Slavomír, který komentátorovi doporučil, aby se nad sebou zamyslel.

    Frustrovaní a neúspěšní lidé! Do toho, co říkám, je vám kulový! Jste pro mě zrnka písku

    Fotbalový a golfový expert se s kritikem vůbec nemazal a vypořádal se s ním po svém.

    „Koukám, že jste slovenská chlouba. Slušný, vychovaný, jen trochu zakomplexovaný. A zřejmě odborník na komentování. Ale takových tady máme dost. Nemusíte přidávat další vzorek tuposti. Na rozdíl od vás jsem nepoužil žádný vulgární výraz, jen jsem si v soukromé konverzaci s kolegou – ne v přenosu – dovolil vtip. Vy jste se v rozhovoru s přáteli nikdy neotřel o Čechy? Neřekl bych. A vzhledem k mé slovenské ženě a velké části rodiny na Slovensku těžko někdo může pochybovat o mém vztahu ke Slovensku. Ale to vy těžko pochopíte. Upřímně, jestli se někdo uráží kvůli nevinnému vtípku, opakuji, navíc v soukromé konverzaci, hodně to o něm a jeho sebevědomí vypovídá,“ odpověděl fanouškovi Bosák, který se poté dohadoval i s dalšími internetovými rýpaly.

    „Stále vás baví lhát a plácat nesmysly? V tom jste byl vždy dobrý, v ničem jiném ne. Já jsem popsal, co a jak se stalo a jak věc beru. Že to vy nechápete a jen se snažíte plivat, to u vás není nic nového. To se frustrovaným a neúspěšným stává. A upřímně, do toho, co říkám a píšu, do toho je vám kulový, protože pro mě máte význam jednoho zrnka písku na Sahaře,“ vzkázal svému dalšímu kritikovi dlouholetý zaměstnanec České televize.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:46 středa 1. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      148
    • Super
      79
    • Tvl
      21
    • Haha
      19
    • Sladký
      14
    • Cože
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...