Bosáka z ČT zasáhla smrt dětí na Ukrajině: Nejsem rodič, ale dokázal bych zabít!

Dlouholetý komentátor České televize Jaromír Bosák (56) má ve zvyku o všem mluvit na rovinu. Nikoho tedy nejspíše nepřekvapí, že si nebere servítky ani ve chvíli, kdy se má vyjádřit k ruské invazi na Ukrajině. Uznávaného fotbalového experta velmi zasáhla smrt několika ukrajinských dětí. „Když vidím tohle, vím, že bych dokázal zabít,“ nechal se slyšet Bosák.

Už téměř třicet let komentuje Jaromír Bosák fotbalové přenosy pro Českou televizi. Na svém twitterovém účtu se ale vyjadřuje nejenom ke sportovním událostem. Často tam komentuje dění ve společnosti.

Bosák stejně jako zbytek světa nyní se zděšeným výrazem v tváři sleduje, jaká zvěrstva provádí na Ukrajině armáda ruského prezidenta Vladimira Putina.

Fotbalového komentátora nejvíce zasáhla informace o ostřelování Charkova, kde v pondělí uhořely tři děti se svými rodiči v autě. 

Další děti zemřely v následujících dnech na následky bombardování obytného věžáku.

„Nikdy jsem nebyl rodič, nebylo přáno. V citové výbavě mi možná ledacos chybí. Ale když vidím tohle, vím, že bych dokázal zabít,“ napsal na svém profilu Bosák.

„Je to hrozné zjištění, přiznávám, ale kdo způsobil tohle, nezaslouží nic jiného,“ dodal komentátor České televize.

Bosák sice často za své protiruské názory schytává od lidí kritiku, tentokrát se ale nenašel jediný člověk, který by s jeho radikálním názorem nesouhlasil.

Někteří fanoušci známého sporťáka by zašli ještě dál.

„Vzít Putina a tu jeho sebranku a strčit jim do pr*ele ježky a nechat je nakopat do koulí. A pak to vaše řešení. Děsné,“ navrhuje jeden z Bosákových příznivců.

Sbírka na pomoc ukrajinské armádě

Ruský útok na elektrárnu: Hrozil 10× horší výbuch než Černobyl!

Situace na Ukrajině je každým dnem horší. Například z města Černihiv, kde žilo přes 300 tisíc lidí, zbyly po ruském útoku jen trosky. 

V pátek ráno začala navíc hořet Záporožská jaderná elektrárna, která je největší svého druhu v Evropě. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba uvedl, že ruská armáda na jadernou elektrárnu střílí, a vyzval k okamžitému zastavení palby.

„Požár už vypukl. Pokud dojde k výbuchu, bude to desetkrát horší než Černobyl! Rusové musí okamžitě zastavit palbu,“ napsal Kuleba po půlnoci na Twitteru.

Jadernou elektrárnu bránili Ukrajinci vlastními těly. Ředitel elektrárny televizi Ukrajina 24 řekl, že bezpečnost týkající se radiace je zajištěna.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:19 úterý 5. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 10
  • 4
  • 4
  • 4
  • 3