Poslanec Jandák a senátor Doubrava o ženě, co nechala házet hlínu na Zemana: Chamraď a husa!

Případ, na který ve čtvrtek upozornil Expres, kdy pracovnice neziskovky nechala děti, aby se hlínou strefovaly do obrazu prezidenta, okomentovali pro ParlamentniListy.cz senátor Jaroslav Doubrava nebo poslanec ČSSD Vítězslav Jandák.

Podivná hra s hlínou a podobenkou prezidenta na jedné základní škole, která proběhla pod dohledem pracovnice neziskové organizace v rámci programu na Den země na Praze 4, stále není u konce.

Matka jednoho z žáků, který odmítl házet hlínu na podobiznu prezidenta Zemana, se svěřila na Facebooku s celým incidentem, kde popsala, jak pracovnice neziskovky vybízela děti k hanobení prezidentova portrétu, a když žák odmítl, křičeli na něj, ať vypadne ze třídy.

Pracovnice neziskovky okamžitě přišla o místo a celý případ bude mít ještě následnou dohru přímo na škole. Server Parlamentnilisty.cz oslovil politiky, jelikož hradní mluvčí Jiří Ovčáček nechtěl incident komentovat, a nejostřeji se vyjádřili senátor Jaroslav Doubrava a poslanec Vítězslav Jandák.

Rozhodně si nebrali servítky.

„Aktivisté neziskových organizací šířící lásku a humanismus, podobně jako teroristé žijí ve zvláštním světě, kde se mísí naivita, láska a nenávist ve smrtelném koktejlu blbosti. Nedivím se, že na popud hloupé husy - aktivistky školní děti z Prahy 4 házely kuličky hlíny na obraz prezidenta Zemana. K tomu lze dodat, že lidé jako výše zmíněná aktivistka jsou nebezpeční i pro Evropu,“ myslí si senátor Doubrava.

Senátor Doubrava si v případu házení hlíny na Zemana nebral servítky.

To poslanec Vítězslav Jandák kromě pracovnice neziskovky, která byla za svojí chybu vyhozena, zkritizoval i neziskové organizace jako takové.

„Neříkejme neziskové organizace, ty jsou tak ziskové, že to svět neviděl. Tyhle bandy jsou v podstatě nekontrolovatelně financovány. Když jsme v parlamentu schvalovali zákon o registru smluv, tak z toho neziskové organizace vypadly, ty nejsou pod žádným dohledem,“ nechal se slyšet Jandák, sám levicový politik, s tím, že provokatéry z neziskovek dokonce označil za chamraď a prorokuje jim, že brzy dostanou „přes držku“.

Celé vyjádření poslance i senátora najdete ZDE.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:28 sobota 27. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 102
  • 23
  • 14
  • 14
  • 13
  • 12