Jančura zaútočil na Chovance a vyfotil se s Kotlebou. Rozhovor s ním zmizel

Podnikatel v dopravě a majitel autobusů a vlaků Regiojet Radim Jančura na sebe upozornil minulý týden, když na své autobusy v reakci na aféru s reorganizací policie zveřejnil číslo na ministra vnitra Milana Chovance s výzvou, ať mu lidé sdělí, co si o něm myslí. Dnes byl na serveru Aktuálně.cz publikován rozhovor, v němž Jančura podpořil slovenského extremistického politika Mariána Kotlebu. Rozhovor ale rychle z internetu zmizel.

Jeden z největších českých podnikatelů v dopravě Radim Jančura na sebe upozornil koncem minulého týdne svou reakcí na kauzu reorganizace policie, která spočívala v útoku na ministra vnitra Milana Chovance.

Jančura na zadní stranu svých žlutých autobusů RegioJet (dříve známých jako Student Agency) umístil velké fotografie Chovance spolu s telefonním číslem na jeho mobil a číslem na premiéra Bohuslava Sobotku. Lidi touto cestou Jančura vyzval, aby politikům ČSSD sdělili, co si o nich myslí.

Útok na Chovance následovala fotka Jančury, na které je zachycen s kontroverzním slovenským politikem a předsedou ultrapravicové strany LSNS Mariánem Kotlebou. S nacionalistickým radikálem se Jančura fotil v autobuse a v Kotlebově pracovně.

Poslední událostí, která ve spojitosti s Jančurou vzbudila pozornost byl jeho dnešní rozhovor, který publikoval server Aktuálně.cz. Spíše než rozhovor samotný zaujala skutečnost, že po několika minutách byl text z internetu smazán. Na stránkách serveru se v průběhu dne objevila další verze rozhovoru, v té ale chyběly některé pasáže.

V současné době si tak nemůžeme přečíst Jančurova ostrá slova na adresu bývalého ředitele ČEZu Martina Romana, kterého viní z toho, že stojí v pozadí policejní kauzy. Chybí i reakce na video, které Chovanec natočil poté, co Jančura zveřejnil jeho číslo. V té Jančura spojoval Chovance s PR agenturou Bison&Rose vlastněnou lobbistou Milošem Růžičkou.

Co ale nezmizelo je vysvětlení fotek s Kotlebou. Podle Jančury za jejich zveřejněním stojí ČSSD, která ho chce poškodit. Říká, že fotky vznikly během zavedení nového spoje RegioJet do Banské Bystrice, kde je Kotleba krajským županem. „Kotleba není úplně běžný fašista, protože byl zvolen lidem,“ hodnotí kontroverzního politika Jančura.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:34 středa 19. října 2016. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 6
  • 6
  • 6
  • 6
  • 5