Tempus kope a brousí v domě ve Slavětíně. Hledají zmizelou Janu, na místo přivezli její dva syny

Sbíječky a brusky jedou na plné obrátky, ve čtvrtek si kriminalisté nechali přinést na místo činu také detektory kovů. Už od pondělí probíhá rozsáhlá pátrací akce v domě ve Slavětíně, kde členové speciálního týmu Tempus hledají ostatky zmizelé Jany Paurové. Na místě se po delší době shledali dva synové pohřešované ženy. Ten mladší měl policistům prozradit citlivé informace!

Kriminalisté přijeli do Slavětína už v pondělí. První den několik hodin prohledávali dvůr a zahradu rodinného domu i samotné obydlí, kde rodina žila. 

Večer dům zapečetili a tým se vrátil na místo opět v úterý v ranních hodinách. Podle sousedů se na místě pohybuje i manžel Jany Paurové.

„Viděla jsem ho tu. Myslím si, že za zmizení manželky může on, že jí něco udělal. Jednou jsem mu řekla, co si o něm myslím, jen se začervenal a sklopil oči a odešel. Nedělá na mě dobrý dojem,“ řekla pro iDNES.cz jedna z obyvatelek, která kolem domu v úterý procházela.

V úterý ráno k domu dorazili také dva psovodi se speciálně vycvičenými psy určenými na vyhledávání lidí. V přístavku, který je hned za vraty, členové speciálního týmu Tempus pracovali se sbíječkou a bruskou. 

Shledání dvou synů: Ten mladší se prořekl!

První tři dny policistům pomáhali i hasiči. Důvodem, proč policisté prošetřují případ starý sedm let, je nejspíše fakt, že jeden ze synů zmizelé Jany Paurové omylem vyšetřovatelům sdělil informace, které by mohly vést k nalezení ostatků jeho matky.

„Jeden ze synů byl na výslechu a zřejmě se tam měl podříct, že táta se starším bráchou něco mají,“ řekla CNN Prima News žena, jejíž dcera se kamarádí se synem Paurové.

Během čtvrtka už kriminalisté nepoužívali těžké nářadí. Na místě byl ale nově technik s kamerou a fotoaparátem.

Dopoledne se u domu objevil i mladší syn Jany Paurové Pavel (19). Podle deníku Blesku měl přijít k policistům a říct jim, že chce mluvit se svým otcem. Chvíli byl v domě, brzy ale zase odešel.

Později na místo dorazil i starší syn David (20), který si z baráku odnesl několik tašek s věcmi.

Jana Paurová zmizela v noci na 3. února 2013.

Jana Paurová zmizela v noci na 3. února 2013 za velmi nejasných okolností. Její zmizení nahlásil její manžel Pavel Paur. Řekl, že v pátek večer byla opilá a šla spát a druhý den ráno už ji nenašel. V té době s nimi byl v domě nejstarší, tehdy nezletilý syn. Tři mladší děti byly u mužových rodičů.

Desítky policistů hledaly Janu v okolních lesích i v domě, kde s rodinou žila. Bohužel ale bez úspěchu.

Manžel ji měl mlátit i před dětmi

Později se objevilo svědectví Janiny kamarádky, podle níž se Paurová den před zmizením bála jít domů. 

Policie poté začala prošetřovat domácí násilí, kterého se měl Pavel Paur na své ženě dopouštět. Trestní oznámení podala sociálka a domácím násilím se zabývaly i soudy.

Manžel Jany Paurové byl tím, kdo před sedmi lety informoval o zmizení své ženy.

Paur byl nejprve zproštěn obvinění pro nedostatek důkazů, nakonec ale po dovolání a dalších soudních jednáních dostal podmíněný trest.

U soudu svědčili rodiče Jany Paurové. Ti mluvili o tom, že manžel jejich dceru dlouhodobě fyzicky i psychicky týral. K násilí mělo docházet i v přítomnosti tehdy nezletilých dětí.

Den před zmizením Janě Paurové dokonce přišla obsílka. Měla se dostavit k podání vysvětlení. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:14 sobota 12. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 194
  • 118
  • 60
  • 56
  • 54
  • 44