Reportáž ze Slavětína: Místní Pavla Paura brání, on o zmizelé Janě nechce ani slyšet!

  • Jana Paurová zmizela za záhadných okolností v únoru roku 2013.
  • Její zmizení tehdy nahlásil manžel Pavel.
  • Podle něj byla Jana v osudnou noc opilá a pravděpodobně utekla oknem.
  • Policie v minulosti hledala Janu Paurovou v okolních lesích i v domě, kde s rodinou žila. Bohužel bez úspěchu.
  • Nedávno vyšetřovatelé prohledali dům, v němž Paurová žila, manžel Pavel byl u toho.
  • Redakce Expres.cz vyrazila do Slavětína.
  • Pavla Paura podle místních celá kauza hodně unavuje.
Pár set obyvatel, kteří se všichni navzájem znají, k tomu takové ticho, že tu uslyšíte spadnout i špendlík. Takový je Slavětín, kde žila zmizelá Jana Paurová. Ostře sledovaná kriminální kauza obrátila jinak klidné městečko naruby. Kdo si ale myslí, že Pavel Paur, který na sociálních sítích čelí výhrůžkám a drsným obviněním, že svou ženu snad zabil a zakopal na zahradě, je pro okolí nepřítelem číslo jedna, ten je na omylu! Místní ho brání zuby nehty, on sám se o sedm let pohřešované manželce nechce už vůbec bavit. „Budu mluvit už jen u soudu,“ řekl Expresu Paur.

Reportéři Expres.cz vyrazili do Slavětína za Pavlem Paurem, jehož manželka se za záhadných okolností vypařila ze světa před dlouhými sedmi lety. 

Celý případ opět ožil nedávno, kdy Paurův pozemek obsadili kriminalisté, kteří pravděpodobně dostali nové informace, na základě nichž začali prohledávat celý dům i zahradu.

Paura jsme se chtěli mimo jiné zeptat, jak celá akce probíhala a jestli bude po policii požadovat zaplatit škody na své zahradě. 

„On teď není doma a pracuje, dělá pro obec, jezdí v takovém oranžovém autě,“ nasměrovala nás jedna z místních.

V tomto domě žije Pavel Paur.

A měla pravdu. O několik set metrů dál jsme skutečně na Pavla Paura narazili. Na sobě měl pracovní oděv, úsměv od ucha k uchu a klábosil s kamarádkami.

Když jsme ho oslovili, dobře věděl, co nás zajímá, a odbyl nás tedy pouze následující větou: „Už se o tom nechci bavit, jedině u soudu, mám hodně práce.“

Paur poté nasedl do zmíněné oranžové dodávky a vyrazil se vlastníma rukama starat o městečko, které poslední dny žije kauzou jeho zmizelé manželky.

Pavel Paur už je z tlaku médií vyčerpaný, okolí se ho snaží bránit.

Místní lidé ho brání, on je z kauzy vyčerpaný

I přestože se na Paurově Facebooku množí výhrůžné vzkazy těch, kteří jsou přesvědčeni o tom, že za zmizením Jany stojí on, obyvatelé Slavětína se za Paura pevně postavili.

„Už potřebuje taky klid, je toho na něj dost a vyčerpává ho to, neustále za ním někdo jezdí nebo se ho ptá,“ řekl nám jeden z obyvatelů malebného městečka.

Není tomu dlouho, co Paur o své manželce veřejně promluvil. Jeho první velký rozhovor ale z jeho pohledu možná napáchal více škody než užitku, a tak si řekl, že už raději mluvit nebude.

„Myslím si, že pořád někde žije. Všichni říkají, že je na Ukrajině. Říkají, že to táhla s ukrajinskými dělníky a že s nimi odjela. Jestli to měla domluvený a naplánovaný… Já fakt nevím,“ řekl pro server eXtra.cz Pavel Paur, který se pochlubil také tím, že je konečně rozvedený.

Sám si dobře uvědomuje, že nálepky násilníka a potenciálního vraha se těžko někdy zbaví.

„Je to stres. Byl jsem na dně. Ale postupem času jsem se z toho nějak vyškrábal a teď už to nějak jde. Nemám to jednoduché, chodím do práce, o čtyři děti se starám, o celý barák...,“ dodal Paur.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 21. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 48
  • 34
  • 27
  • 26
  • 25