Manžel mě ponížil, nevrátím se! Jana Paurová před svým zmizením děsila kamarády

  • Kriminalisté začali po sedmi letech znovu vyšetřovat záhadné zmizení Jany Paurové, které v únoru 2013 nahlásil její manžel Pavel.
  • Podle něj byla Jana v osudnou noc opilá a pravděpodobně utekla oknem.
  • Policie v minulosti hledala Janu Paurovou v okolních lesích i v domě, kde s rodinou žila. Bohužel bez úspěchu.
  • Před časem se Janina kamarádka svěřila, že se Paurová bála jít domů za svým manželem, který ji měl mlátit.
  • Soudě podle statusů na Facebooku Jany Paurové, zřejmé je, že v jejich domě ve Slavětíně to neklapalo tak, jak by mělo.
  • „Vracet se nebudu, on to ví, vše jednou skončí,“ napsala Jana před svým zmizením.
Modřiny na rukou, krvavé stopy na zdi v ložnici a teď i záhadné vzkazy! Sedm let pohřešovaná Jana Paurová se před svým zmizením veřejně svěřovala na sociální síti Facebook, kde kamarádům barvitě popsala, jaké útrapy zažívá. „Vracet se nebudu, on to ví, vše jednou skončí,“ napsala Jana směrem ke svému manželovi Pavlovi.

Manželství zmizelé Jany Paurové a Pavla Paura bylo dosti divoké. I sám manžel sedm let pohřešované ženy se měl dříve kriminalistům svěřit, že měli doma „italskou domácnost“. 

Vyšetřovatelé v jejich domě ve Slavětíně nalezli krev v ložnici, Jana měla často ruce plné modřin. Pavel Paur to všechno vysvětloval tím, že manželka ráda popíjela alkohol a pak ho napadala, on ji poté pouze pevně držel a bránil se. 

Před časem se objevilo i svědectví Janiny kamarádky, podle které Paurová den před svým zmizením nechtěla jít domů, i přestože byla milující matkou čtyř dětí. Prý se bála manžela Pavla.

Strach Jany Paurové dokazují i statusy na Facebooku, které zmizelá žena psala před svým zmizením. Její slova naznačují, že v rodině Paurových to rozhodně neklapalo tak, jak by mělo.

„Co se mi honí hlavou? Zklamání, ponížení a to, že můj muž se k tomu poníží. Miluji ho, ale takto to přece nejde. Má, co chtěl. Vracet se nebudu a on to ví, vše jednou skončí,“ napsala Paurová v září roku 2011. 

Její status byl plný chyb, je možné, že ho psala ve spěchu.

Jana Paurová měla před svým zmizením očividně psychické problémy.

Druhý den se na jejím profilu objevil další status, v němž Paurová píše, že výše uvedená slova o svém muži vlastně nepsala ona, ale jednalo se o omyl.

„To bylo vtipné, musím si dát jiné heslo, aby mi tam nikdo nelezl a nepsal nesmysly,“ napsala Jana. 

Její původní status ale dodnes nezmizel a kamarádi její verzi s ukradeným heslem vůbec nevěřili. „To nejsou nesmysly, ale holý fakt,“ reagoval tehdy jeden z jejích věrných přátel.

Všichni mě zklamali a vrazili mi nůž do zad

Zdaleka se nejednalo o ojedinělý výstřelek Jany Paurové. V srpnu stejného roku sdílela další velmi depresivní slova.

„Co jsou vlastně přátelé? Všechny, co jsem znala a znám, své přátele a rodinu, hlavně svého muže, všichni mě zklamali. Znáte to přísloví: Podle sebe soudím tebe. Nikdy nevíš, co se může stát. Mně se to stalo. A lidé, co o tobě mluví za zády, říkají, že jsou kamarádi, a vzápětí ti vrazí nůž do zad. Každý má své chyby, já jich mám spoustu a udělala jsem jich moc, ale vrátit to nedokážu. Každý ať si zamete před svým prahem a podívá se, jaký je. Znám spoustu lidí jako já a je mi to fuk. Každý si to dělá, jak uzná za vhodné,“ stojí ve statusu Jany Paurové.

Jana Paurová měla před svým zmizením očividně psychické problémy.

Těžko říct, co tím Jana Paurová přesně myslela, ale je evidentní, že nebyla psychicky v pořádku a nejspíše jí někdo blízký hodně ublížil.

Byl to její manžel Pavel, jehož ve statusech Jana často zmiňuje a podle sousedů je to možná on, kdo má prsty v sedm let staré záhadě?

Manželé Paurovi na starší fotografii

Pavel Paur dostal podmínku, Janu měl týrat před dětmi

Pavel Paur se sice kriminalisty snažil ze všech sil přesvědčit, že tím, kdo páchal domácí násilí, byla jeho žena Jana, ale podle rodiny i Janiných přátel tomu bylo naopak. Manžela Jany Paurové policie kvůli domácímu násilí prošetřovala. Trestní oznámení tehdy podala sociálka a domácím násilím se zabývaly i soudy. 

Paur byl nejprve zproštěn obvinění pro nedostatek důkazů, nakonec ale po dovolání a dalších soudních jednáních dostal podmíněný trest. 

Manžel Jany Paurové byl tím, kdo před sedmi lety informoval o zmizení své ženy.

U soudu svědčili rodiče Jany Paurové. Ti mluvili o tom, že manžel jejich dceru dlouhodobě fyzicky i psychicky týral. K násilí mělo docházet i v přítomnosti tehdy nezletilých dětí.

Den před zmizením Janě Paurové dokonce přišla obsílka. Měla se dostavit k podání vysvětlení. Tam už ale nikdy nedorazila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 čtvrtek 17. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 46
  • 44
  • 40
  • 38
  • 35