Nagyová s Nečasem za ruce na pařbě u Fialy: Přišli premiéři a jedna premiérka, smějí se lidé

Posledních třicet let šéfovali naší zemi, spousta z nich má za sebou širokou paletu skandálů. Včera se bývalí premiéři potkali u jednoho stolu v Kramářově vile, kam je sezval současný šéf vlády Petr Fiala. Nechyběl ani jeho předchůdce z řad ODS Petr Nečas, jehož kabinet padl po zásahu policejního útvaru ÚOOZ, jejž vedl Robert Šlachta. A s ním také manželka Jana Nečasová.

Tu všichni znají hlavně pod jménem Nagyová. Jako taková totiž v letech 2010 až 2013 byla šéfkou sekce kabinetu předsedy vlády a zároveň tak i nejbližší spolupracovnicí svého milence.

V té době měla podle policejních spisů inkasovat nejrůznější dary, od luxusních šperků přes kabelky až po kožichy, od podnikatelů a lobbistů, a to v řádu milionů korun.

Petr Nečas s manželkou Janou

Manželé Nečasovi přišli do Kramářovy vily za ruce. Nečasová měla šaty sladěné s ohnivě rudými vlasy, na tváři svůj typicky přísný výraz.

Někteří lidé se na účet dvojice baví. Pirátské senátorce Adéle Šípové, která si postěžovala, že v Kramářově vile nebyla jediná premiérka, protože Česku za třicet let šéfovali jen muži, vzkazují: Ale vždyť jedna tam přece je. Narážejí tím na to, že podle nejrůznějších tvrzení ve skutečnosti Nečasovu vládu neřídil Nečas, ale právě Nagyová.

Manželé Nečasovi

„Vždy šlo o Nagyovou,“ nechal se dokonce ve své knize „Třicet let pod přísahou“ slyšet Robert Šlachta, který coby šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zasahoval v Kramářově vile v červnu 2013, čímž zapříčinil pád vlády.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 středa 3. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 59
  • 9
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3