Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Křivák, lidský póvl i super počin: Fridrichová kvůli pasti na Maláčovou sklízí útoky i uznání

    Sehnala skutečnou senzaci, jenže za jakou cenu? Nora Fridrichová nastražila past na ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou, načapala ji při nadávání na premiéra Babiše a vše pak s chutí pustila do světa v reportáži pořadu 168 hodin v České televizi. Teď se musí pročítat ostrými vzkazy diváků o zákeřné podrazačce, či dokonce lidském póvlu. Další si ale její práci pochvalují.

    Nedělní počin známé moderátorky obletěl Česko, aby také ne, ministryně osočující premiéra jako debila, který tu způsobil bordel, to je pikantní vhled do vztahů ve vládě.

    Předmětem debat je teď mnohem více způsob, jakým se Nora Fridrichová k vyjádření Jany Maláčové dostala. Tedy že štáb nechal kameru zapnutou, ale dělali, že ji vypnuli.

    Jak si v karanténě vedou české političky?

    Zatímco se členové Rady ČT dohadují, zda je takový styl novinařiny v pořádku, Fridrichová se rozhodla obhájit na Facebooku.

    „K výroku ministryně Jany Maláčové na adresu premiéra Andreje Babiše. Jeho odvysílání považuji za zcela ve veřejném zájmu. Nezazněl v žádné rubrice typu chichi haha sranda, nýbrž v první reportáži s názvem Selhání státu. (...) Ministryně Maláčová se do toho sama od sebe pustila před kamerou poté, co v televizi vylíčila, jak zařídila ošetřovné. Nepovažuji za podstatné, co si ona osobně myslí o premiérovi, nýbrž to, že členka vlády právě jeho označila za viníka této krize,“ napsala moderátorka.

    Názory diváků se různí, nemalá část se ale shoduje, že šlo ze strany Fridrichové o podraz. A někteří jí to dávají najevo opravdu ostře.

    „Fridrichová je prvotřídní křivák. Opravdu lidský póvl. Toto se nedělá, bez ohledu na politickou stranu,“ píše v diskuzi jeden z diváků.

    Populární moderátora se objevila i v taneční show StarDance.

    „Podle vás je v pořádku odvysílat něco, co bylo řečeno zjevně off record? Velmi pochybuji, že je ve veřejném zájmu odvysílat zrovna to, když si ministryně uleví a tak nějak spiklenecky se baví s novinářem o premiérovi, přičemž je zjevně přesvědčena o tom, že s ní novinář sympatizuje. Byla to od ní hloupost, asi musí lidé odteď počítat s tím, že nic jako off record vyjádření neexistuje a že novináři vás kdykoliv podrazí, takže se s nimi nedá mluvit jako s normálními lidmi. Škoda pro novináře, samozřejmě,“ rozepisuje se muž jménem Dalibor o nepsaném pravidlu, že se výroky řečené mimo záznam nezveřejňují. 

    A to ani v bulváru, natožpak ve veřejnoprávní televizi. 

    Další lidé zase považují úlovek Fridrichové za skvělý a jeho zveřejnění je podle nich naprosto v pořádku a především ve veřejném zájmu.

    Maláčová by si podle nich navíc měla za svými názory stát.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:30 středa 17. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      405
    • Super
      63
    • Haha
      29
    • Cože
      24
    • Sladký
      23
    • Tvl
      23
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...