Důchodovou reformu nestihla, zato výrazně zhubla: Rozvod Venezuele Maláčové prospěl!

Co se reformy důchodů a digitalizace na Ministerstvu práce a sociálních věcí týče, nestihla toho Jana Maláčová (ČSSD) rozhodně tolik, kolik si předsevzala. I tak je dost vysmátá. Zdárně se rozvedla, výrazně zhubla, znovu se nadechla a je z ní jiný člověk. Názorně to předvedla v Otázkách Václava Moravce, kde zasedla spolu se svým následovníkem Marianem Jurečkou (KDU-ČSL).

Poté, co odešla z postu ministryně práce a sociálních věcí, jako by se Jana Maláčová znovu nadechla. Spadla z ní tíha zodpovědnosti za ožehavá témata a najednou je samý úsměv. Výrazných změn doznal i její vzhled. Tytam jsou doby unavené „maminy“, která na sebe nemá moc času a podle toho před voliče předstupuje. Po rozvodu s vysoce postaveným státním úředníkem Alešem Chmelařem, s nímž má syna Gustava, navíc výrazně zhubla a od základů vyměnila šatník. Jadrný slovník jí ale zůstal. Ba co více, ještě přitopila pod kotlem.

„Vládní tiskovka byla šílená. Vládní papaláši dvě hodiny blábolili. První konkrétnosti se ale objevily až v tiskové zprávě. Zadlužení Česka dále poroste, vláda nemá odvahu řešit příčiny bobtnajícího státního dluhu. Proč ministři neřeší odliv zisků nadnárodních korporací z Česka, tam je několik set miliard,“ rozohnila se po tiskové konferenci vlády.

„Za další, vláda chce šetřit na státu. Fajn, jak je možné to, že si ale aspoň nezmrazí platy politici? Proč nezačnou u sebe? Mají o tři ministerstva, o desítky náměstků či všelijakých poradců více,“ namítla Maláčová, která si kvůli rozhazovačné politice bez ohledů na budoucnost vysloužila přezdívku Venezuela.

Jana Maláčová vypadá výborně.

„V době rekordního zdražování chtějí pracujícím navýšit nemocenskou o další 0,6 procenta, lidem zbude z výplaty méně. Vláda zase nedělá nic s inflací. Od příštího roku ještě více zdraží léky, teplo, voda, služby i doprava. I na rok 2024 pětikoalice vyvolá inflační očekávání, už potřetí za sebou. Naopak mám strach, že se snížení DPH nepromítne do nižších cen potravin, kapsy si opět namastí řetězce a agrobaroni,“ doplnila bývalá ministryně, které však její odpůrci vmetli do tváře, že po bitvě je každý generál. A že v době, kdy měla pod sebou ministerstvo, si žádné velké zásluhy připsat nemohla.

To ale Maláčovou nevyvedlo z míry. Teď je z ní řadový zaměstnanec a podobným nářkům se jenom směje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 19. září 2023. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 15
  • 9
  • 8
  • 5
  • 4