Ztracenou Janu s dítětem (3) našli mrtvé v lese. Příčina úmrtí je zatím neznámá

Pátrání po čtyřicetileté Janě K. z Prahy-západ je u konce, žena byla nalezena mrtvá v lese a s ní i její tříletý syn Adam. Ti byli naposledy viděni 28. prosince v okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře. Do pátrání se zapojilo na 150 osob z policejních složek, horské služby i správy KRNAP. Co se ženě s dítětem mohlo stát, zatím zůstává nadále opředeno záhadou.

Policie ukončila pátrání po čtyřicetileté Janě K. se synem Adamem, který by za devatenáct dní oslavil čtvrté narozeniny. Do pátrání se zapojilo 150 osob z řad policejních složek, horské služby i správy KRNAP, zapojilo se i sedmnáct záchranářů z Polska. I dnes na místě vypomáhal vrtulník, který byl včera poprvé nasazen pro dobré podmínky viditelnosti a vypomáhal pět hodin. Bez výsledku.

V neděli bylo do pátrání zapojeno osmdesát osob, dnes už to bylo skoro dvakrát tolik. Šance na to, že bude pohřešovaná osoba nalezena živá a zdravá, se každým dnem, o nějž se pátrání protáhne, snižuje. To se bohužel potvrdilo i v tomto případě, žena i syn byli nalezeni oba mrtví v lese u Růžové hory. Objevili je členové horské služby.

Příčina úmrtí je zatím předmětem vyšetřování. Poslední stopa vedla k 28. prosinci, kdy ženu i se synem zachytila jedna z bezpečnostních kamer u přestupní stanice lanovky na Růžové hoře. O pět dní později našli záchranáři jejich bezvládná těla.

Časová osa byla přitom následující: Žena odjela sama se synem 25. prosince, tedy jen den po Štědrém dni, do Krkonoš, kde se ubytovala v penzionu U Sochorů v Peci pod Sněžkou. Tam ji naposledy viděli 27. prosince ráno, to byl také poslední den, kdy měla mít aktivní telefon. Osmadvacátého ženu zachytila bezpečnostní kamera u lanovky na Růžové hoře.

Spekuluje se o tom, že 29. prosince měl být ještě zachycen z jejího mobilního telefonu signál. Třicátého prosince se měla žena z penzionu odhlásit, neučinila tak. Majitelka penzionu si všimla zamčeného pokoje, po jeho otevření v něm našla osobní věci, před penzionem stálo i ženino auto. Třicátého prosince ohlásil zmizení ženin partner a ve stejný den večer nahlásila její zmizení i majitelka penzionu.

Druhého ledna byla žena nalezena i se synem v lese u Růžové hory. Oba byli bez známek života.

Toto je poslední záznam, na kterém jsou oba živí.

Ubytování měla žena v penzionu domluvené delší dobu, podle všeho tak výlet plánovala. Podle zjištění Blesku pracovala jako veterinářka, její partner Michal má zastávat vedoucí pozici na Ministerstvu vnitra.

Policie kvůli citlivosti případu nezveřejnila, s jakými variantami pracuje. Je možné, že se ženě s dítětem něco stalo na procházce, možná se jí stalo osudné setkání s někým třetím...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:43 úterý 2. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 264
  • 57
  • 42
  • 41
  • 32
  • 32