Byznys podnikatele z Blanenska zmizelého v Sapě: Alkohol, benzínky a kontrola lidí. Naštval někoho?

Slehla se po něm zem a všechny stopy končí ve vietnamské tržnici Sapa. Právě tam měl mít blanenský podnikatel Jan V. obchodní jednání, jenže na něj nedorazil. Může být právě byznys důvodem jeho zmizení? Dluhy podle syna neměl, podnikal ovšem v odvětvích, kde se dají nepřátelé nadělat snadno.

Jan V. šéfuje třem firmám, přičemž se každá věnuje úplně jinému byznysu. Předmětem podnikání společnosti Vilea je kromě dalšího prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin či pohostinství. Příliš informací o ní k dohledání není.

Jiná je situace kolem společnosti Century Investment. Ta skrze webové stránky nabízí firmám služby v podobě kontroly zaměstnanců na nemocenské či jejich dodržování pracovní doby.

„Naším úkolem je kontrola zaměstnance na nahlášené adrese a následné sepsání protokolu. Pokud však nemocného doma nezastihneme, vše bude řádně zdokumentováno, neprodleně předáno vaší firmě a vy můžete odebrat zaměstnanci část nebo plnou výši dávek. Při kontrolách docházky a fondu pracovní doby kontrolujeme jejich dodržování, když zaznamenáme porušení, je následný postih opět ve vašich rukou,“ uvádí se na stránkách.

Firma zmizelého podnikatele je na trhu již 11 let, má přes 150 spokojených zákazníků a 15 tisíc provedených prohlídek. A nepochybně tak v minulosti někomu pořádně zavařila. Obchodní schůzka, na niž Jan Vaculík mířil, se každopádně týkala jeho třetího byznysu. Tím je primárně provoz čerpacích stanic pod značkou Rothbury.

Pohřešovaný podnikatel skrze ni provozuje tři benzínky u Brna a jednu v Ústí nad Labem. Právě budoucnost ústecké pobočky měl v Sapě řešit, jenže na jednání nedorazil. Krátce před ním ho ještě zachytila kamera a podle syna měl vybrat z bankomatu větší obnos peněz.

Poslední záběr pohřešovaného podnikatele

Mohl si právě v podnikání nadělat Jan V. nebezpečné nepřátele? Policie nevylučuje ani únos a kalkuluje s tím, že je blanenský podnikatel stále naživu. V podobných případech ostatně platí, že dokud není tělo, nelze mluvit o vraždě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 1. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 15
  • 10
  • 4
  • 4
  • 2