Zvrat v kauze zastřeleného novináře Jána Kuciaka: Přiznal se vrah!

V případu brutální vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové došlo k jednomu ze zásadních zvratů. Slovenští policisté vyslýchali bývalého profesionálního vojáka Miroslava Marčeka, který se nakonec měl přiznat. Marček měl Kuciaka s přítelkyní zastřelit v jejich domě ve Velké Mači loni v únoru.

Už více než rok probíhá vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny. Podle reportérů RTVS a serveru Aktuality.sk slovenská policie vyslýchala dlouhé hodiny bývalého vojáka Miroslava Marčeka, který se k dvojnásobné vraždě nakonec přiznal.

Tomáš Szabó (uprostřed) jako člen lodní stráže

Je tam ale jedna nesrovnalost. Ostatní obvinění v případu vypovídali v minulosti jinak. Dle Zoltána A., jenž má v případu figurovat jako zprostředkovatel vraždy, měl být Marček šofér a novináře se snoubenkou měl zastřelit Tomáš Sz., bývalý policejní vyšetřovatel a Marčekův bratranec.

Oba dva zmiňovaní muži se v minulosti měli podílet na vraždě podnikatele Petera Molnára (v roce 2016).

Investigativní reportér Ján Kuciak pracoval pro server Aktuality.sk. Se svou snoubenkou Martinou Kušnírovou byli zastřeleni 21. února 2018 v jejich domě v obci Velká Mača. Zatímco Kušnírová zemřela na následky jediného výstřelu do hlavy, Kuciak byl zabit dvěma výstřely do srdce.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:47 sobota 10. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 16
  • 16
  • 16
  • 15
  • 14