Zvrat v kauze Kuciak: Vrah se přes hodinu ukrýval v domě, pak začal řádit

Jsou snad slovenští kriminalisté konečně na stopě chladnokrevnému vrahovi novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny? V úterý večer se znovu vrátili na místo činu a odhalili, že vražda proběhla jinak, než se původně předpokládalo. Vrah prý do domu pronikl ještě před příjezdem mladého páru a nejméně hodinu se na místě skrýval!

Slovenští kriminalisté působí v případu vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny bezradně. Od začátku jsou vystaveni kritice, jejich postup vyvolává pochyby, a především – vrah jim stále uniká.

Příliš nových zjištění v případu se veřejnosti nedostává, teď však portál TVnoviny.sk přišel s poměrně šokující informací. Policie se v úterý večer opět vrátila na místo činu, a jak zjistili experti z oboru balistiky, chemie a další, zabiják se do Kuciakova domu dostavil už minimálně hodinu před svými oběťmi.

Pravděpodobně tak využil toho, že Martina Kušnírová odjela svého partnera vyzvednout do obce Galanta, kde se mu porouchal vůz. V tu chvíli pronikl na zahradu domu a zřejmě se až do příjezdu ukrýval v letní kuchyni.

Když pak mladý pár dorazil domů, vrah vyčkával na vhodnou příležitost a své oběti nechal ještě se převléct do domácího oblečení. Až poté ze svého úkrytu vylezl a začal vraždit. To zřejmě dokazuje, že jde o dílo profesionála, který měl svůj čin dopředu promyšlený.

Podle všeho vrah nejprve popravil Martinu, která byla nalezena s dírou v hlavě. Velmi pravděpodobně zemřela zbytečně – v tu dobu totiž neměla být doma a vrah se jen chtěl zbavit svědkyně. Pak přišel na řadu novinář Kuciak.

Indicie naznačují, že se ho vrah či jeho objednavatel chtěl zbavit právě kvůli práci, v rámci které například odhaloval napojení italské mafie 'Ndrangheta na slovenskou politiku. Spory měl Kuciak také s kontroverzním podnikatelem Mariánem Kočnerem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:00 čtvrtek 27. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 9
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7