A je to venku. Miss mafie Trošková je Ficova milenka, potvrdil novinář Korda

  • Vládní krize na Slovensku pokračuje.
  • Vražda novináře – kontroverze činitelů Směru.
  • Robert Fico čelí tlaku na odvolání své vlády.
  • Mária Trošková je podle novináře Kordy Ficovou milenkou.
  • Poměr dvojice je veřejným tajemstvím.
  • V minulosti byla milenkou Vadaly napojeného na ‘Ndranghetu.
Podivný je příběh někdejší modelky z pánského časopisu až na post takzvané nejvyšší státní poradkyně Roberta Fica. Z postele italského podnikatele Antonina Vadaly, podle všeho napojeného na aktivity 'Ndranghety, to dnes třicetiletá atraktivní a cílevědomá žena dotáhla až do postele předsedy vlády. Alespoň tak to vidí slovenský investigativní novinář a někdejší zahraniční zpravodaj TV Nova Eugen Korda.

Kontroverzní postavě Márie Troškové jsme se již obšírněji věnovali. Jde o jednu z postav blízkých předsedovi vlády Slovenska Robertu Ficovi, která má prokazatelně spojení s prostředím organizovaného zločinu.

 „Nemám spojku u premiéra. To je čistý blud,“ tvrdí dnes Ital, který je ústřední postavou poslední kauzy zavražděného Jána Kuciaka. Ten rozkryl napojení představitelů vládního Směru na italskou mafii.

Do Úřadu vlády Slovenské republiky se dostala přes pozici asistentky poslance vládního Směru Viliama Jasaně, jemuž ji doporučil Antonino Vadala. Ten se měl s Troškovou dokonce oženit, z čehož sešlo. Ačkoliv to Ital popírá a tvrdí, že má s Márií vztah jako bratr se sestrou, faktem zůstává, že plánovaný sňatek potvrdila i matka ambiciózní modelky.

„Byli do sebe zamilovaní, chtěli se vzít,“ řekla médiím.

Mária Trošková dělala Ficovi garde při Zemanově předávání státních vyznamenání v Praze 2017.

A když už byla na dosah premiérovi, chytila příležitost za pačesy.

Bez jakékoliv aprobace či bezpečnostní prověrky se jí dostalo sice neústavní, nicméně honosně znějící funkce. Místo Ficovy asistentky se jí dostalo pojmenování „nejvyšší státní poradkyně“. Jenže podle mnohých Ficovi radila hlavně v tělesných záležitostech.

Potvrzuje to i respektovaný slovenský novinář.

„Já to řeknu, proč bych to neřekl. Když milenka pana premiéra podnikala s mafiány z Kalábrie, tak to už je opravdu vrchol,“ řekl naostro v pořadu Reportéři ČT Eugen Korda.

O Ficovi se nevyjadřoval ani trochu smířlivě a o jeho údajné konkubíně už vůbec ne.

Mária Trošková je prý Ficova milenka. Bez pardonu.

„Ona řekla, že do vyšetření případu vraždy odchází z vlády. Však ano, to je dobře, že odchází, a dobře, že do vyšetření vraždy. Ale ona by měla odejít i z postele pana premiéra, abychom se tu mohli cítit bezpečně,“ uvedl na plnou pusu Korda to, co si podle ohlasů na sociálních sítích myslí půlka Slovenska.

Sám Fico ji stále srdnatě brání a odmítá přijmout, do jaké situace ho poměr s touto ženou dostává.

A nejde o to, že je ženatý, ale o bezpečnostní riziko celé země, za což je zodpovědný.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:51 čtvrtek 5. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 107
  • 34
  • 28
  • 19
  • 18
  • 17