Slováci v tom mají jasno! Miss mafie Trošková je prý Ficovou milenkou

  • Hlavní státní poradkyně SR Mária Trošková dočasně odstoupila ze své funkce.
  • Podle článku zavražděného Jána Kuciaka spolupracovala s mafií.
  • Na Úřadu vlády SR měla denní kontakt s premiérem Robertem Ficem.
  • O její pracovní náplni panují pochybnosti.
  • Veřejnost spekuluje, že je Ficovou milenkou.
Nejvyšší státní poradkyně Mária Trošková má podle informací zavražděného novináře Jána Kuciaka přímé napojení na čerstvě zadrženého Antonina Vadalu, italského podnikatele spojovaného s italskou chobotnici 'Ndrangheta. Bez potřebné aprobace a vzdělání se za neobvyklých okolností kariérního postupu stala až nejvyšší státní poradkyní. Jenže o její pracovní náplni sami občané pochybují.

Mária Trošková má za sebou pestrou minulost jako modelka, a to dokonce erotická, podnikatelka v mafiánském prostředí coby společnice Antonina Vadaly či jako poradkyně poslance Směru Viliama Jasaně. Nakonec to dotáhla až do Úřadu vlády SR a stala se nerozlučnou společnicí premiéra Roberta Fica.

Vskutku hvězdná kariéra pro absolventku VŠ managementu v Trenčíně. K premiérovi nastoupila v roce 2015 jako asistentka a následně byla jmenována nejvyšší státní poradkyní. V čem Ficovi radí a co mu hlavně radí, se od té doby snaží zjistit stovky slovenských žurnalistů. Na oprávněné dotazy se jim dostává pouze neurčitých arogantních odpovědí nebo mlčení.

Sama Mária Trošková působí jako šedá eminence spojující svět zločinu a vysoké politiky, když se snaží vyhýbat kamerám, a dokonce tvrdí, že není státní úřednicí a nemá povinnost novinářům poskytovat informace.

Hlavní státní poradkyně Mária Trošková doprovází Roberta Fica na každém kroku.

I z toho důvodu se začalo proslýchat, že o hlavní poradkyni v klasickém slova smyslu vlastně nejde, ale jde o pozici „pohlavní poradkyně“. Takových podobných domněnek najdete v diskuzích na sociálních sítích a pod každým zveřejněným článkem k její osobě tisíce. O to spíše, že Robert Fico byl v minulosti nachytán v choulostivé intimní chvilce se svou předchozí asistentkou.

„Vážně nevíte, kdo je Trošková? Vždyť je to Ficova milenka. Státní rádkyně ve věcech sexuálních mu pravděpodobně při hrátkách radí, jak se neusexovat k smrti, když má Fico bypass. Co by mu asi mohla tato konkubína radit, když má v hlavě nas*áno? Nemá bezpečnostní prověrky, od kterých ji Fico osvobodil a přes něž by tato mafiánská štětka samozřejmě nepřešla. Tato známost Fica potopí. Doufám,“ píše slovenská čtenářka Expresu v jednom z mnoha příspěvků tohoto typu, které plní především internetové servery a Facebook.

Mária Trošková pracovala v prostředí mafiánského byznysu.

Úřad si prý poradí sám a Trošková tam podle občanů působí spíše jako „odbourávačka“ stresu. Jiní píší, že by si měl Fico platit prostitutky sám a nedotovat je pod záminkou funkce ze státních peněz. Z ranku podobně drsných komentářů můžeme ještě uvést jeden. „Trošková obskočila všechna ta stará tlustá směrácká prasata a ta jí za to dala funkci hlavní poradkyně. Fuj, Fico, ráda bych znala názor tvé ženy Světlany na tuto věc.“

To, jak se premiér své asistentky chrabře zastával, by mohlo ukazovat, že na každém šprochu… Nicméně ani odstoupení Troškové a Jasaně z funkcí do chvíle, než se dvojnásobná vražda Jána Kuciaka a jeho snoubenky vyšetří, veřejnost neuspokojuje. „Jaké odstoupení, snad policejní vazba?! To je možné jen v takovém bordelu, jako je Slovensko. Snad už ten mafián Fico konečně padne!“ píše další z nespokojených občanů.

O aroganci, se kterou Robert Fico i jeho poradkyně přistupují k médiím, si uděláte obrázek z následujícího videa. Že by škola spřáteleného českého vrcholného politika?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 neděle 1. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 14
  • 13
  • 8
  • 8
  • 7