Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kočner o záhadné tlumočnici: Nepracovala pro mě a nejsem kmotr její dcery!

    Nájemnému zabijákovi měla zadat popravu novináře Jána Kuciaka a její stopa tak pravděpodobně povede k tomu, kdo celý zločin inicioval. Alena Zsuzsová, pochybná existence, která figurovala ve třech neaktivních firmách a neexistuje žádný důkaz o tom, že by pracovala jako překladatelka, měla mít velmi blízko k podnikateli Mariánu Kočnerovi. Jenže ten odmítá, že by pro něj Zsuzsová pracovala, i to, že by byl kmotrem její dcery!

    Ačkoliv má slovenská policie v rukou střelce, který novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou pravděpodobně popravil, největší pozornost se stáčí na zadrženou Alenu Zsuzsovou. Ta totiž měla vraždu zadat a nepochybně je tedy klíčem k dopadení toho, kdo chtěl mladého novináře umlčet.

    Podle všeho měla mít velmi blízko k podnikateli Mariánu Kočnerovi, který Kuciakovi vyhrožoval. Nejenže pro něj údajně pracovala, Kočner měl být také kmotrem její dcery. Bývalý manžel Zsuzsové dokonce její vztah s kontroverzním podnikatelem popsal jako nadstandardní a překračující profesní rámec.

    Svými vazbami na vlivného slovenského podnikatele se prý chlubila i sousedům v Komárnu. „Každému říkala, že se zná s Kočnerem, jezdila v drahých autech, na dovolené, chovala se arogantně,“ popsal jeden z nich serveru SME.sk.

    Slovenský podnikatel Marián Kočner, který vyhrožoval Jánu Kuciakovi.

    Jenže o poznání zdrženlivěji se k jejich vztahu vyjádřil samotný Marián Kočner. Ten v současné době sedí ve vazbě za jinou trestnou činnost a k případu Kuciak promluvil skrze svého právníka.

    „Můj klient vzkazuje, že jako kmotr je uveden pouze na dvou rodných listech a obě ty děti jsou mužského pohlaví a dnes mají více než 30 let,“ popřel advokát Martin Pohovej, že by měl Kočner být kmotrem dcery Zsuzsové.

    „Vzkazuje, že nikdy nevyužil překladatelské služby do italštiny a nikdy nezaměstnával žádnou tlumočnici ani tlumočníka. Také neobchodoval s žádnými italskými firmami a ve městě Komárno byl jen jednou v životě,“ řekl.

    Na otázky, zda se Kočner se Zsuzsovou znal, či s ní spolupracoval, už ale advokát neodpověděl.

    Bílý kůň Italů?

    Osoba Aleny Zsuzsové tak po vyjádření Kočnerova právníka působí ještě záhadněji. Jak informovala MF DNES, otazník přitom visí i nad její minulostí.

    Podle všeho měla figurovat hned ve třech italských firmách, což by mohlo odkazovat na její spolupráci s italskou mafií, která by v Kuciakově vraždě mohla mít prsty také. 

    Jenže ačkoliv Zsuzsová minimálně před sousedy působila jako majetná žena, dvě ze zmíněných firem už dávno ukončily svou činnost a rozhodně v minulosti nešlo o nikterak výjimečně fungující byznys. Třetí firma v rejstřících stále figuruje, není ovšem aktivní a aktuálně vykazuje dluh 200 tisíc eur (přes pět milionů korun) na daních.

    Alena Zsuzsová v rukou policie

    Záhadou je také její údajná profese italské tlumočnice. Ačkoliv se měla Zsuzsová jako tlumočnice do italštiny pohybovat ve vyšších kruzích, ve Slovenské asociaci překladatelů a tlumočníků, kam se většina překladatelů sdružuje, její jméno nikdo neslyšel.

    „Nikdo z kolegů, kterých jsme se ptali, její jméno neslyšel,“ prozradila MF DNES místopředsedkyně asociace Henriette Geierová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:31 čtvrtek 31. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      10
    • Super
      9
    • Tvl
      6
    • Sladký
      5
    • Trapas
      4
    • Cože
      3