Vyhrožování, napadení a vytrhané kamery! Kočkovi hrozí 10 let, policie odhalila detaily

Policie ve středu odpoledne zveřejnila detaily z úterního zadržení podnikatele Jana Kočky (54). Syn provozovatele lunaparku na pražském Výstavišti Václava Kočky je podezřelý z násilné trestné činnosti. Spolu se svými kumpány měl vyhrožovat neznámému muž a posléze ho i napadnout a nutit k převodu firmy. Poškozený podle policie utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. Kočkovi i dalším podezřelým hrozí až deset let za mřížemi.

V úterý v jednom z pražských podniků zadržela pražská zásahovka tři muže kvůli násilnému trestnému činu. Česká televize poté jako první uvedla, že mezi nimi byl také podnikatel a dlouholetý člen ČSSD Jan Kočka.

Trojice mužů putovala do cely předběžného zadržení. Policisté je ve středu obvinili z vydírání a loupeže a chystají se podat podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby.

„Trojice v půlce června vyhrožovala a následně fyzicky napadla sedmapadesátiletého poškozeného, kterého násilím nutila k převodu jeho firmy. Při odchodu mu jeden z mužů vyrval ze zdi bezpečnostní kameru, která celý incident natáčela. Poškozený po napadení utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Muži ve věku 51, 52 a 54 let jsou v současné době obvinění ze spáchání trestných činů vydírání a loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté v průběhu několika hodin podají státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby,“ dodala mluvčí.

Expres.cz už dříve informoval, že Kočka měl podle našeho zdroje napadnout muže, který mu dlužil nemalé peníze.

„Šlo o to, že někdo dostal nakládačku. Myslím tím ale opravdu velkou nakládačku. Policie Janu Kočkovi v souvislosti s vyšetřováním krácení daní zmrazila majetek v hodnotě možná i stovek milionů, asi tam byla nervozita, a do toho ten posléze napadený člověk mu odmítal vrátit peníze, které mu dlužil. Prý se mu měl dokonce vyloženě vysmívat,“ řekl nám člověk, jehož totožnost redakce zná, ale přál si zůstat v anonymitě

Jana Kočku už policie navrhla obžalovat na začátku února. Podnikatel měl s dalšími 25 lidmi krátit daně a pomocí fiktivních faktur měl připravit stát o zhruba 150 milionů korun. Obviněna byla i Kočkova firma Prostor.

Syn Václava Kočky po obvinění uvedl, že v souvislosti s kauzou pozastaví členství v pražské ČSSD.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:36 čtvrtek 11. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 14
  • 10
  • 8
  • 7
  • 6