Vlivný muž českého MMA Jan Kočka: Vémola ho zval na svatbu, Véghovi říká Attilko!

Podnikatel Ivo Rittig (58) není jediným kontroverzním boháčem, který se motá kolem česko-slovenského MMA. S hvězdnými ranaři má dlouhodobě velmi dobré vztahy také Jan Kočka (54), jehož v úterý odpoledne zadržela zásahová jednotka ve spojitosti s násilným trestným činem. Není tomu dlouho, co Kočku na svou svatbu se silikonovou kráskou Lelou Ceterovou (31) zval nejpopulárnější bijec Česka Karlos Vémola (36). Podle zdroje Expres.cz Kočka také sponzoruje Slováka Attilu Végha (35), který měl dobře vycházet s Kočkovým dnes již zesnulým synem Janem mladším (†28). Ten se stejně jako jeho otec věnoval boxu.

„Netuším, proč ho zadrželi, ale pevně věřím, že se jedná o nějaké nedopatření,“ reagoval pro Expres.cz známý zápasník, kterého s Kočkou pojí dlouholeté přátelství, ale nepřál si být jmenován. Podobně na úterní zadržení Jana Kočky nahlížejí i další ranaři z česko-slovenské scény. Pro mnohé z nich je Jan Kočka dobrým kamarádem, některým ale výrazně pomáhá s kariérou.

Velmi často a rád se Kočka fotí například s populárním MMA zápasníkem Karlosem Vémolou. Ten známého podnikatele nedávno pohostil ve svém měchenickém sídle, kde se konala narozeninová párty obávaného bijce.

Před časem se sám Vémola zase na Instagramu pochlubil, že Kočku pozval na svou svatbu se silikonovou kráskou Lelou Ceterovou, která se uskuteční koncem července.

„Lásko, tak to vypadá, že na svatbě budou i kolotoče,“ napsal Vémola na sociální síť a přidal snímek s Kočkou.

Jan Kočka s Karlosem Vémolou

Vlivný podnikatel dlouhodobě spjatý s ČSSD se pravidelně stýká také s Vémolovým rivalem Attilou Véghem. 

Ten když v listopadu 2019 českého Terminátora knokautoval ve vyprodané O2 aréně, Kočka ho objímal jako nejlepšího kamaráda.

Podnikatel Jan Kočka má blízko hned k několika zápasníkům organizace Oktagon.

Podle kuloárních informací Kočka Attilu Végha už delší dobu dokonce sponzoruje. „Říká mu náš Attilka,“ popsal Expresu zdroj z okolí slovenského ranaře.

Jan Kočka se pravidelně setkává s Attilou Véghem.

Zápasník, který se před lety stal dokonce šampionem prestižní organizace Bellator, měl dobré vztahy i s Kočkovým synem Janem mladším. 

Ten zemřel v září roku 2018 při tragické dopravní nehodě, kterou způsobil jízdou pod vlivem alkoholu a kokainu.

Jan Kočka mladší s Karlosem Vémolou a Attilou Véghem

Kromě Attily Végha má Kočka údajně v kariéře podporovat také českého zápasníka Michala Martínka. 

Ten se tím ani nijak netají. Není tomu dlouho, co na sociální síti Martínek děkoval svým sponzorům a mezi několika názvy firem se objevila jména Iva Rittiga a Jana Kočky.

Podnikatel Jan Kočka má blízko hned k několika zápasníkům organizace Oktagon.

Jan Kočka se pravidelně schází i s dalšími známými zápasníky, například se slovenským ranařem ze zámořské UFC Ľudovítem Kleinem nebo uzbeckým bijcem Makhmudem Muradovem.

Podnikatel Jan Kočka má blízko hned k několika zápasníkům.

Zápasníci chodí pravidelně za Kočkou do jeho kavárny v centru Prahy. Výše zmíněný Attila Végh za Kočkou ještě nedávno jezdil také do Dubaje, kde podnikatel přechodně žil a zatrénovali si společně několikrát na lodi.

Jan Kočka na fotografii s legendami slovenského MMA Iljou Škondričem a Attilou Véghem

V boxu podporoval syna, teď pomáhá kamarádům?

Syn provozovatele lunaparku na pražském Výstavišti Václava Kočky holduje bojovým sportům dlouhé roky. 

Není jen zapáleným fanouškem, ale také rád chodí boxovat do několika pražských gymů, kde ho trénují legendy boxu či thaiboxu. 

V boxerské kariéře Jan Kočka podporoval také výše zmíněného syna Jana mladšího. Po jeho smrti ale se podnikatel evidentně rozhodl, že pomůže svým kamarádům.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 11. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 30
  • 12
  • 9
  • 6
  • 5