Nový radní Hřebejk narostl jako páv: Pohrozil voličům všech „závadných“

I když zatím vůbec není jasné, kdo usedne do křesla pražského primátora, režisér a nyní i zastupitel Prahy 5 Jan Hřebejk (51) má o kandidátovi jasno. Podpořil lídra hnutí Praha sobě Jana Čižinského. Neodpustil si ani rýpnutí do voličů, kteří dali svůj hlas „rasistům, komoušům, autoritářům a fašounům“.

S úspěchem ve volbách Jan Hřebejk dostal nový vítr do plachet jeho vidění světa a lepších zítřků. „Podle mého názoru by se měl stát pražským primátorem Jan Čižinský,“ říká režisér. 

„Na nikoho během kampaně neútočil, se svým týmem vydupal volební úspěch ze země, a tam, kde ho znají nejlépe, v Praze 7, dostal po čtyřech letech vládnutí skoro 56 procent. Slušný a důvěryhodný politik,“ dodává Hřebejk.

„Nechci být skeptický příliš. Ale není dnes hlavním úkolem mluvit s druhou stranou, s voliči Zemana, Okamury, komunistů, sympatizanty Babiše, Klause juniora, czechxitu...?“ ptá se nedávno zvolený zastupitel za Prahu 5.

„S nimi se mluvit nedá a ani nemá. My se musíme bránit! Jinak nás ti rasisti, komouši, autoritáři a fašouni zničí,“ hřímá Hřebejk.

Ten proslul nedávným, trochu drsným výrokem, kdy se nechal slyšet, že „bleje z Ovčáčka a Babiše“. V komunálních volbách uspěl v Praze 5, když se za hnutí STAN probojoval do zastupitelstva této městské části. Naštěstí vše nasvědčuje tomu, že s žaludkem na vodě už je to konec a režisérovo zažívání se zase vrátilo k normálu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:22 sobota 9. února 2019. Anketa je uzavřena.

  • 145
  • 23
  • 18
  • 13
  • 12
  • 8