Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hřebejk o neočkovaných: Stejné jako si nečistit zuby! Koho bude volit místo KDU-ČSL?

    Jan Hřebejk promluvil ostře o neočkovaných lidech. | foto: Profimedia.cz

    Byly časy, kdy Jan Hřebejk (54) občas na sociální síti zkritizoval své „oblíbence“ z české politické scény, pak se vždy na chvíli zase odmlčel. Teď ale známý režisér chrlí ostrá slova pomalu každý týden a na paškál si často bere i „běžné Čechy“. Nově se filmař vyjádřil na adresu těch, kteří se zatím nenechali očkovat vakcínou proti covidu-19. Podle Hřebejka je to srovnatelné s nečištěním zubů!

    Jan Hřebejk svůj twitterový účet využívá často k tomu, aby si zchladil žáhu. Cílem jeho slovních útoků jsou často čeští politici. Pravidelně filmař útočí na prezidenta Miloše Zemana či premiéra Andreje Babiše.

    Naposledy to ale schytal předseda lidovců Marian Jurečka, jehož Hřebejk sepsul za odmítavý postoj ke svatbám homosexuálů.

    „Svědí vás ten hypotetický pindík v řiti natolik, že vůbec neuvažujete empaticky o celých, kompletních lidech a jejich potřebách a citech. A to je sníh na vašich běžkách, kterým se lepíte k zemi,“ napsal Hřebejk Jurečkovi.

    Známý filmař, který režíroval například legendární český film Pelíšky, si ale nyní vzal na paškál „běžné Čechy“. Hřebejk se rozhodl svérázným způsobem popsat, co mu vadí na těch, kteří zatím odmítají vakcínu proti covidu-19.

    „Odvaha odpíračů očkování je v mých očích něco jako statečnost nečistit si zuby. Originalita antivaxerů je pro mě originalita opilců při karaoke,“ myslí si Hřebejk.

    „Myslím, že jde o (možná neuvědomované) sobectví a arogantní blbost. Nikomu jeho rozhodnutí neberu! Ale tohle si o tom myslím,“ dodal režisér, který svým názorem opět rozpoutal slušnou melu na sociální síti.

    Mnozí lidé Hřebejkovi v diskuzi rázně připomínají, že nechat se očkovat je svobodná volba a nikdo by za své rozhodnutí neměl být veřejně urážen a ponižován.

    „Sám o sobě soudíš, že jsi úžasně svobodomyslný, originální a nekonformní... A někdo si dovolí říct, že tě považuje za nablblého sobce,“ dodává směrem k neočkovaným lidem Hřebejk.

    Lidovci Hřebejka zklamali, koho bude letos volit?

    Populární filmař na Twitteru se svými fanoušky často diskutuje o politice. Před časem se například svěřil, že jeho sympatie dlouhé roky měla strana KDU-ČSL.

    Poté, co ho naštval předseda Jurečka, se ale Hřebejk rozhodl pro změnu a bude letos prý volit koalici Pirátů a Starostů.

    „Vyčítám Pirátům pouze diletantství (až na pár výjimek!) a jako politický diletant to pyšné diletantství prostě poznám. Ale já věřím, že je to určitě lepší volba než podvodníci a zloději, komerční fašisti, komouši anebo čistí blázni,“ vysvětlil svou volbu Hřebejk.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:44 úterý 18. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      223
    • Super
      25
    • Haha
      20
    • Tvl
      17
    • Sladký
      8
    • Cože
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...