Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hamáček se žení, bere si bývalou pravou ruku Mirka Topolánka a milenku mocných mužů

    Bývalá pražská zastupitelka za ODS Gabriela Kloudová se stane druhou manželkou Jana Hamáčka. | foto: Autor: Koláž Expres

    Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček na začátku roku oznámil svůj rozvod s manželkou Kamilou. Nyní potvrdil, že se chystá svatba s jeho novou partnerkou Gabrielou Kloudovou. Láska zjevně kvete napříč politickým spektrem, protože Kloudová je bývalá pražská zastupitelka za ODS a také dlouholetá poradkyně Mirka Topolánka.

    Jako první o chystané svatbě informoval web Seznam Zprávy, jemuž to vicepremiér Hamáček potvrdil. Nedlouho po konci třináctiletého manželství si Jan Hamáček své „ano“ zopakuje.

    Do oka mu padla bývalá úspěšná pravicová politička Gabriela Kloudová, která se rozhodně vztahům s úspěšnými muži nevyhýbá. Od spolupráce s Mirkem Topolánkem až ke spekulacím o milostných aférkách s lobbistou Markem Dalíkem či bývalým náměstkem pražského primátora Karlem Březinou.

    Že má Kloudová k bývalému premiérovi Mirku Topolánkovi velmi blízko, je dobře známo. Podle některých byla v dobách Topolánkovy největší slávy jeho klíčovou poradkyní. Své jméno si bývalá členka ODS budovala také na pražském magistrátu, kde byla v letech 2010 až 2014.

    V politických vodách sympatická blondýnka lovila i své partnery. Vedle nejnovějšího „úlovku“ měla mít před lety velmi blízko ke starostovi Prahy 13 Davidu Vodrážkovi, vlivnému lobbistovi Marku Dalíkovi nebo také ke kontroverznímu Karlu Březinovi, který nejenže neváhal udržovat milostný poměr se členkou ODS v soukromém životě, ale spojení ČSSD s občanskými demokraty podpořil také na pražském magistrátu, což většina Pražanů považovala za neodpustitelný politický podraz.

    Kloudová z ODS odešla a ve sněmovních volbách v roce 2013 kandidovala za blok Hlavu vzhůru, který je blízký exprezidentovi Václavu Klausovi. Stranu tehdy vedla Jana Bobošíková, u občanů blok zcela pohořel.

    Od roku 2014 Kloudová nastoupila do úřadu místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka. Hamáčkovou konzultantkou se měla Kloudová stát po roce 2017.

    Bývalá pražská zastupitelka za ODS Gabriela Kloudová se stane druhou manželkou Jana Hamáčka.

    Pro Gabrielu Kloudovou to nebude první manželství s úspěšným politikem. V minulosti měla veselku s někdejším náměstkem primátora za TOP 09 Jiřím Vávrou. Topolánek šel své věrné poradkyni za svědka. Tou dobou už Kloudová radila jiné politické straně, jejích služeb využíval lidovecký vicepremiér Pavel Bělobrádek, který ji veřejně chválil i na sjezdu KDU-ČSL.

    Bývalou úspěšnou političku nyní živí nejen její poradenská činnost, kdy umí rozdávat rady jak levici, tak pravici, ale do rodinného rozpočtu jí přispívá také pronájem řady nemovitostí, které sama vlastní.

    Nová žena Jana Hamáčka nemůže být od jeho bývalé paní snad rozdílnější. Zatímco manželka Kamila zůstávala mimo zájem novinářů a k výchově dvou synů vede projekt na pomoc seniorům, její „nástupkyně“ moc dobře ví, jak se ve světě politiků a médií pohybovat.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:18 pátek 27. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      669
    • Haha
      372
    • Tvl
      155
    • Super
      95
    • Cože
      72
    • Sladký
      54
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...