Nejdříve komická debata a teď rozvod! Jan Hamáček zažívá hodně nepříjemné období

Když vystoupil v Hradci Králové na debatě k celostátnímu programu ČSSD, byl všem pro smích a leckdo si vzpomněl na slova jeho stranického kolegy Foldyny, který sociální demokraty přirovnal ke svazu zahrádkářů. Teď si ovšem Jan Hamáček řeší osobní problémy. Čeká ho rozvodové stání s manželkou Kamilou, se kterou má dvě děti. Přitom ještě nedávno mluvil o tom, jak by chtěl udržet rodinu pohromadě.

Že manželství Jana (41) a Kamily Hamáčkových končí, potvrdil předseda ČSSD s tím, že už oba manželé o rozvod požádali a čeká je tak soud. Do jeho konce se nechce ministr vnitra a místopředseda vlády k záležitosti vyjadřovat. O pochopení požádal také kvůli svým dvěma nezletilým dětem.

Server iDNES.cz připomněl jeho slova z roku 2018, kdy Hamáček mluvil o tom, že věří, že se jeho politická kariéra na jeho rodinném životě nijak nepodepíše.

„Samozřejmě politika je náročná činnost hlavně časově. Kdo trpí, to jsou ti nejbližší. Snažím se samozřejmě v rámci možností naplánovat ten čas, abych měl prostor i pro rodinu,“ řekl tehdy novinářům.

Svou politickou kariéru přitom započal už v roce 1998, kdy vstoupil k Mladým sociálním demokratům a o čtyři roky později se stal také jejich šéfem.

Jan Hamáček se svou ženou Kamilou.

Politické zkušenosti získával od roku 2000 i na mezinárodní úrovni, nejdříve jako člen řídicího výboru Evropských mladých sociálních demokratů, od roku 2006 dva roky coby viceprezident Mezinárodní unie socialistické mládeže.

Do samotné ČSSD vstoupil v roce 2001 a o rok později byl tajemníkem klubu v Zastupitelstvu Středočeského kraje. Přes funkci vedoucího zahraničního oddělení ČSSD a poradce tehdejšího premiéra Jiřího Paroubka byl v roce 2006 poprvé zvolen do Sněmovny, mandát pak ještě dvakrát obhájil.

Aktuálně si však pozici lídra strany příliš užívat nemůže, jelikož preference sociálních demokratů jsou dlouhodobě za očekáváními a poslední volby pro ně skončily naprostým fiaskem.

Poslední trapas si ČSSD udělala na celostátní programové debatě v Hradci Králové, kdy politici řečnili před poloprázdným sálem, kde se navíc příliš netopilo a někteří účastníci zůstali raději během debaty v zimních bundách. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:53 pátek 22. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 37
  • 29
  • 25
  • 23
  • 18