Premium

Koukalová & Konečný: Lhář Jan Farský udělal z premiéra blbce

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Kauza „Jan Farský a jeho Honzíkova cesta“ je ukázkou toho, v čem vyniká česká politická scéna a že to tak navždy bude. Jestli jste věřili nějaké změně, Farský vám jen dokazuje, jak jste naivní, a nemyslete si ale, že poslanec, který poletí s vašimi penězi do USA, učinil blbce z vás, nebo dokonce pouze ze sebe, ale udělal ho hlavně z pana premiéra Petra Fialy.

Pamatujete si výrok Andreje Babiše o tom, že Poslanecká sněmovna je jen žvanírna s chlebíčky a poslanci jsou k ničemu? A jak se tehdy z toho opozice mohla zbláznit, protože je to prý práce jako každá jiná, a navíc strašně důležitá? Jeden z těch důležitých pánů se vám na to teď vykašlal, ale vy ho budete pořád platit, protože proč byste neměli.

Kromě toho a těch, co drží pysk a dělají, že to vlastně vůbec nevadí, protože se Jan Farský bude vzdělávat pro budoucnost Česka a prý může pracovat online, výkon poslance není jen o tom, že chodíte na hlasování Sněmovny, ale má to být každodenní práce jako všude jinde. Má mít svoji kancelář a svoje hodiny pro veřejnost, abyste mohli přijít za tím, koho jste si do parlamentu za sebe zvolili, aby vás tam zastupoval, jsou tu schůzky, přípravy zákonů, výjezdy do regionů, zkrátka full time, rozhodně ne žádný home office ze Starbucksu.

Určitě budeme říkat to, co stokrát jiní, ale cítíme, že proprat Farského shora dolů se musí, protože jen tak se vyvine tlak na to, aby se podobný fuck up už nikdy neopakoval, zejména proto, že zrovna hnutí STAN tvrdilo, jaká je tady potřeba změny, že je třeba začít makat na Česku teď, nebo nikdy, akorát že pro pana Farského je „teď, nebo nikdy“ jaro v Oregonu.

Jan Farský

Jan Farský je druhá nejvýraznější tvář STAN a předseda klubu, původně dokonce i kandidát na ministra pro místní rozvoj, který před volbami avizoval, že přijde uklidit bordel po Babišovi, ale v té době už přitom věděl, že uklízet bude tak maximálně po sobě nádobí na koleji. Jako vládní poslanec a výrazná tvář pětikoalice jede pryč v době, kdy nová vláda začíná rozhodovat o – pro ni – důležitých věcech, ale největší problém je neurvale arogantní způsob, jakým Farský svou cestu obhajuje.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:13 čtvrtek 12. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 261
  • 12
  • 9
  • 9
  • 5
  • 5