Čižinský před volbami odhalil manželku: Chci být primátor, tak vám něco řeknu o své lásce

Není to tak dávno, co jsme v rámci předvolebního speciálu představovali kandidátky na první dámu magistrátu, tedy manželky pražských lídrů pro komunální volby. O životní lásce Jana Čižinského a matce jeho čtyř dcer toho ale šlo dohledat pramálo. Lídr hnutí Praha sobě se to rozhodl napravit a jen několik dní před volbami dal voličům nahlédnout pod pokličku svého soukromí, když odhalil kompletně celou svoji rodinu.

„Politiku u nás většinou dělají političky v kostýmech a politici v oblecích. Své rodiny přitom moc neukazují. Rodina ale přece každého z nás utváří. Díky ní jsme to, co jsme. Lidé, které milujeme, jsou naší součástí. Navíc rodina pražského primátora je tak trochu součástí i reprezentace města. Protože na primátora kandiduji, něco vám o své rodině povím,“ napsal Jan Čižinský na Facebooku.

Na fotografii ukázal manželku Kláru a jejich čtyři dcery. Dočkal se třeba i pochvalného komentáře, že otec čtyř dcer musí zaručeně zvládnout zorganizovat cokoliv a navíc nikdy nebude podceňovat ženy.

„Moje milovaná žena Klára trpělivě snáší, že jsem od rána do noci v práci. Když jsem jí před osmi lety řekl: Neboj, starostou Prahy 7 mě určitě nezvolí, souhlasila, abych do toho šel. Pak jsem jí za čtyři roky řekl: Neboj, na magistrát nás určitě nezvolí, tak budu po volbách více doma. Teď už jí větu: Neboj, primátorem mě určitě nezvolí, radši neříkám,“ popisuje kandidát, který variantu svého zvolení primátorem evidentně bere jako velice reálnou.

„Klára je lingvistka, překladatelka a pedagožka. Hraje skvěle na housle, krásně zpívá, sjezduje a běhá na lyžích, šplhá se mnou a s dětmi po ferratách. Naše svatba před čtrnácti lety, to byly nejdůležitější a nejnádhernější volby mého života,“ zavzpomínal nostalgicky Čižinský.

Tři byty na manželku, dům v Jizerkách

Velká rodina spolu žije v Praze 7, kde lídr Prahy sobě starostuje. Ve Veletržní ulici jde rovnou o tři byty, které jsou sice psané na jeho manželku, ale trvalé bydliště na jejich adrese uvádí i sám Čižinský. Manželka Klára se živí jako překladatelka.

Hned vedle těchto tří bytů se na stejném patře nachází i byt vlastněný skrze propletenec spolku a svěřenského fondu, kde figuruje Čižinského švagr. V celkovém součtu tyto byty zabírají v podstatě celé jedno patro o bytové ploše přes 200 metrů čtverečních. Při aktuálních tržních cenách pražských nemovitostí se hodnota takového bytu odhaduje na třicet milionů korun.

Na manželku Jana Čižinského jsou napsány tři byty,

Mimo prestižní byty v centru Prahy vlastní Jan Čižinský i několik nemovitostí v podhůří Jizerských hor. Jedná se například o nově zrekonstruovaný dům s pozemkem v obci Vysoké nad Jizerou. Podle serveru Aktuálně.cz ho získal za pouhých tisíc korun. Polorozbořený dům v sousedství je přitom aktuálně nabízen na realitních serverech za částku šest milionů korun. Ve stejné obci Čižinský vlastní i další nemovitost. Tu získal v dražbě v rámci exekuce za pouhých 250 tisíc korun. V době, kdy dva pozemky s domem získal, působil Čižinský v podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení PSP ČR.

Ze sedmičky se rodina pražského patriota a skauta evidentně nechystá, protože Čižinský by vedle primátorského funkce také rád obhájil post starosty. Předseda klubu Praha sobě, starosta městské části Praha 7 a do minulého roku i poslanec za KDU-ČSL kumuloval až patnáct veřejných funkcí a za posledních pár let si v politice znatelně přilepšil.

V sobotu voliči rozhodnou, zda i tyto volby budou pro rodinu Čižinského úspěšné.

Co dalšího lídr hnutí Praha sobě o svojí rodině napsal?

Fotogalerie


Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:22 čtvrtek 19. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 14
  • 7
  • 3
  • 3
  • 3