Černošský James Bond? Tak ať Mandelu hraje Luděk Sobota! říká Klaus ml.

„Přichází čas pro herce, který není bělochem,“ řekla prý dlouholetá producentka kultovní série o agentovi Jamesi Bondovi. Nejžhavějším kandidátem na roli 007 je černošský herec Idris Elba, jenže tak zásadní změnu nemůže řada fanoušků bondovek překousnout. Mezi ně se řadí i český politik Václav Klaus mladší, který zabodoval svým komentářem. Jestli prý bude James Bond černoch, pak by měl roli Nelsona Mandely dostat Luděk Sobota!

Sean Connery, Pierce Brosnan, Daniel Craig. A Idris Elba! Zdá se už více než pravděpodobně, že kultovní agent 007 jako lusknutím prstu změní barvu. Sám černošský herec to již naznačil na sociálních sítích, kam v narážce na legendární hlášku napsal: „Jmenuji se Elba. Idris Elba.“

Razantní změna má přijít na popud dlouholeté producentky série o Jamesi Bondovi Barbary Broccoliové. Ta měla podle předních světových serverů říct režisérovi Antoinu Fuquovi, že „nastal čas pro herce, který není bělochem“. Médiím to prozradil samotný Fuqua.

Jenže řada lidí nemůže bondovskou revoluci vůbec skousnout. Ať už proto, že jsou fanoušky série, nebo z důvodu, že prohlášení producentky zavání rasismem. 

Těžko říct, do jaké skupiny se řadí český politik a poslanec za ODS Václav Klaus mladší. K události každopádně přidal komentář, kterým u spousty lidí zabodoval.

Syn někdejšího prezidenta se nechal slyšet, že pokud mají hrát bělošské postavy černoši, mělo by to tak být i naopak. A uvedl příklad, jehož představa zjevně pobavila stovky lidí!

„Černošský James Bond, černoška Johankou z Arku. Tak pevně doufám, že až Hollywood udělá velkofilm o Nelsonu Mandelovi, hlavní roli dostane Luděk Sobota. Na to bych i šel,“ napsal Klaus ml. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:05 sobota 15. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 146
  • 15
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6