Jakub Železný přiznal: Ve videu policie jsem já. Řešil prý nemoc blízkého, má jít o otce

Už od neděle se na sociálních sítích propírá video, v němž pražští strážníci řeší přestupek řidiče audi na Václavském náměstí. I když se s ním měli pokoušet o domluvu, muž se pouští do hádky, obviňuje strážníky, že jsou arogantní a agresivní, ti ho pro změnu vyzývají k testu na drogy, protože se jim jeho chování nezdá. Video by zřejmě nemělo takový dosah, nebýt toho, že podle nejrůznějších informací jde o známou tvář České televize, moderátora Jakuba Železného. Ten nyní přiznal: Jsem to já. Vzniklou situaci omlouvá tím, že se právě dozvěděl o nevyléčitelné nemoci blízké osoby, podle informací Expresu jde o jeho otce Vladimíra.

Strážníci měli Jakuba Železného upozornit, že špatně zastavil. Podle nich i podle vyjádření tiskové mluvčí Ireny Seifertové pro Expres.cz měli zájem situaci vyřešit obyčejnou domluvou, ale moderátor byl překvapivě proti.

Místo toho se strhl několik desítek minut gradující konflikt, kdy se Železnému nelíbilo chování strážníků, načež si zavolal kontrolní orgán.

Expres.cz moderátora kontaktoval, na dotazy ale nereagoval, nebylo tak stále jasné, zda je ve videu skutečně on. Možná i pod stoupajícím tlakem, kdy ho lidé zasypávali dotazy na Twitteru, Jakub Železný celou záhadu definitivně rozlouskl v úterý po poledni.

„Včera mě přepadla bulvární televize (její právo) k jakémusi videu. Nechápal jsem. Tak jsem dnes zhlédl. Vteřina, kdy se dozvíte: Blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. Pak zapne kameru. (A městská policie video sestříhá.) I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se,“ napsal na Twitteru.

Jak se zdá, ikona České televize si i nadále stojí za tím, že chování strážníků nebylo adekvátní, dokonce obvinil městskou policii, že záběry upravila, sestříhala.

Zásadní je ale též první část jeho vyjádření. Jakub Železný vysvětluje, že špatně zastavil kvůli zprávě, kterou dostal na mobil. A to, že jeho blízký je nevyléčitelně nemocný.

Podle informací Expresu má vážnou nemocí trpět jeho otec, někdejší šéf televize Nova, senátor a europoslanec Vladimír Železný.

Železný objevil neskutečnou spoustu lidí. Díky němu se stala slavná třeba Libuše Šmuclerová nebo Lucie Borhyová.

Rodina Železných nicméně utrpěla další ránu za krátkou dobu. Před měsícem zemřel bratr Jakuba Železného David.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:55 středa 19. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 66
  • 58
  • 15
  • 14
  • 12
  • 10