Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Policie vs. arogantní řidič: Řešily se i drogy, má se jednat o jednu z tváří České televize

    Městská policie zveřejnila záběry hysterického řidiče audi. Má se jednat o známou tvář České televize. | foto: Městská policie

    Pražská městská policie na sociálních sítích zveřejnila video, v němž dva strážníci řeší přestupek řidiče audi. I když jejich záměrem bylo celou věc přejít domluvou, situace se na záběrech postupně vyhrotila natolik, že policisté muže dokonce vyzvali k provedení testu na drogy, nezdálo se jim totiž, jak divoce gestikuluje. Jak ze záznamu vyplývá, má se jednat o známou osobnost. A z různých zdrojů se nesou informace, že oním hříšníkem je jedna z tváří České televize.

    Jak je z jejich slov patrné, strážníci řidiče zastavili proto, že auto zaparkoval těsně před přechodem pro chodce. Video začíná ve chvíli, kdy slovní konflikt už graduje. Respektive řidič popustil uzdu emocím, zatímco policisté vystupují klidně.

    „Mně se nelíbí, jak se chováte! Křičel jste na mě, chováte se arogantně, a navíc ještě lžete. Nechlapsky lžete! Chlap nelže! Já zastavil špatně a chybu jsem uznal, ale vy jste lhář!“ křičí ve videu například.

    Muž se snaží strážníky nachytat na všem možném, protahuje například předložení registračního osvědčení, též se rozhodne pokutu zaplatit na místě, ale zároveň odmítá cokoliv podepsat. Prohlašuje, že klidně může na papír nakreslit křížek a kolečko a tvrdit, že to je jeho podpis. Svůj prohřešek vysvětluje tak, že na minutu zastavil a potřeboval vyřešit něco důležitého. Chybu prý uznává, nelíbí se mu ale chování policistů.

    V opravdové drama se video změní ve chvíli, kdy strážník řidiči řekne, že pokud je opravdu tím, kdo si myslí, že je, mohl by se chovat slušněji.

    „Prosím? Tak a dost! A dost! Já už vás mám opravdu ale dost. Opravdu, ale opravdu toho mám dost! Opravdu toho mám dost! Co jste teď udělal, opravdu toho mám dost! To, co jste teď udělal, opravdu mám toho dost! Je to v záznamu, že? Že se nestydíte! Že se nestydíte!“ křičí muž.

    A vůbec se mu nelíbí ani následující slova strážníků. „Pane řidiči, dýchat vám je asi zbytečné dávat, ale test na drogy by nebyl špatný. Podle toho, jak se tady chováte a jaká děláte gesta,“ prohlásí jeden z nich.

    Řidič si na to konto nechá zavolat kontrolní orgán. Odmítá nabídku, že by si šel stěžovat až druhý den na centrálu, to prý už jednou udělal a nikdo mu nepomohl, takže chce údajnou aroganci městských policistů řešit hned.

    Je z České televize, nese se internetem

    Na sociálních sítích by příspěvek nejspíše neměl až takový dosah, jaký nyní má, nebýt toho, že podle několika zdrojů je oním známým řidičem údajně moderátor České televize.

    Expres.cz se s danou tváří z Kavčích hor pokoušel spojit jak skrze pracovní e-mail, tak i po telefonu, abychom informaci, která se internetem šíří jako lavina, ověřili. Odpovědi jsme se ale nedočkali.

    K identitě řidiče se s odkazem na GDPR nechtěla vyjadřovat ani mluvčí městské policie Irena Seifertová. Promluvila ale o zveřejněných záběrech.

    „Nám je úplně jedno, koho řešíme. Pro nás bylo zásadní to, jak se ten řidič choval a jak obviňoval strážníky z toho, že lžou a chovají se agresivně a arogantně. Tam je přitom vidět, že to není pravda. Je tam přesně vidět, jak strážník zapíná kameru. Nám se na nich přednahrává devadesát vteřin a on to původně řešil jenom vykázáním, poklepal mu na okýnko, aby odjel pryč. Samozřejmě nepředpokládal, že se z toho vyvine to, co se vyvinulo. Takže zkrátka když ten pán vystupoval z auta, strážník si tu kameru zapnul, a dobře udělal,“ řekla nám Seifertová.

    „Když se podíváte na naše facebookové stránky, případy těchto za nás úplně zbytečných situací tam dáváme často. Kdyby lidé spolupracovali, dalo by se to bez problému vyřešit domluvou. Strážník když vidí jakýkoliv přestupek, má ze zákona povinnost ho řešit, může ho ale vyřešit domluvou, a přesně tak to chtěl daný strážník udělat. Poklepal by na něj, auto by odjelo a máme vyřešeno. Bohužel se z toho stalo to, co se stalo,“ dodala.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:34 úterý 18. července 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      388
    • Trapas
      50
    • Tvl
      37
    • Haha
      23
    • Sladký
      22
    • Cože
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...