Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jakub Železný končí v Událostech na České televizi! Zdraví je přednější, napsal

    Na premiéře snímku Hranice nechyběl ani Jakub Železný. | foto: Tilen Vajt/ Pavel Dvořák

    Jeda z nejznámějších tváří České televize Jakub Železný končí jako moderátor zpravodajské relace Události. Z obrazovek pořadu zmizí ke konci roku, na Kavčích horách ale zůstane a bude se podílet na přípravě nových projektů stanice ČT24. Jako důvod uvedl, že se potřebuje dát po zdravotní stránce dohromady. Už v minulosti se potýkal s psychickými problémy.

    Železného v Událostech nahradí dlouholetý zlínský zpravodaj ČT Josef Kvasnička. Události bude dál moderovat i Michal Kubal, který se v listopadu stal šéfredaktorem, řekla ČTK mluvčí ČT Vendula Krejčová.

    „Práce je důležitá, zdraví víc. Tento rok se na mém zdraví začal nezdravě podepisovat, tak musím konečně začít myslet i na sebe. A dát se právě zdravotně dohromady. Dík divákům a týmu Událostí! (Pepo, za Tebe mám velkou radost!) Těším se v příštím roce na nové výzvy v ČT,“ uvedl dnes Železný s odkazem na svého nástupce v Událostech.

    Jaké zdravotní problémy má konkrétně na mysli, moderátor neuvedl. V minulosti nicméně prošel osobní krizí, zhroutil se a otevřeně mluvil také o závislosti na alkoholu.

    Počátkem letošního roku se stal hlavním aktérem kauzy, kdy nevybíravě vyjel na strážníky městské policie poté, co špatně zaparkoval auto. Později se omluvil, že si procházel další těžkou situací, kdy se zrovna dozvěděl, že jeho blízký je nevyléčitelně nemocný.

    Právě v tomto období mu zemřel bratr.

    Železný už v létě podle mluvčí veřejně oznámil svůj záměr skončit na konci roku s moderováním diskusního pořadu Události, komentáře, kde ho nahradí Tereza Řezníčková.

    Jakub Železný

    „V návaznosti na toto jeho sdělení vedení redakce zpravodajství rozhodlo i o změnách v týmu Událostí. Do Událostí, komentářů nově nastupuje dosavadní moderátorka ČT24 Tereza Řezníčková. Tým Událostí posílí zkušený regionální zpravodaj Josef Kvasnička. Jakub Železný se bude prozatím podílet na přípravě nových projektů ČT24,“ uvedla Krejčová.

    Josef Kvasnička, který Železného nahradí, je členem redakce zpravodajství veřejnoprávní televize od roku 1996. Dlouhé roky působil jako zlínský reportér. Řezníčková dosud moderovala například pořady Newsroom ČT24 nebo 90'.

    Události vedle Železného nyní uvádějí Marcela Augustová, Barbora Kroužková, Jana Peroutková, Michal Kubal a Martin Řezníček. V moderování Událostí, komentářů se střídali Kroužková, Peroutková, Kubal, Řezníček, Železný a Daniel Takáč.

    Kubal se stal nedávno novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize. Vystřídal Petra Mrzenu, který od listopadu vede celou divizi zpravodajství po Zdeňkovi Šámalovi. Šámal odešel spolu s bývalým generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem, kterého od října ve funkci nahradil Jan Souček.

    Fotogalerie