Grznár komentuje smrt kulturisty Šubrta: Můžou za to steroidy, taky umřu brzy!

Teprve ve dvaatřiceti letech vyhasl život úspěšného českého kulturisty Jakuba Šubrta. Příčinou smrti rodáka z Broumova mělo být podle oficiální zprávy selhání orgánů. Šubrtův kamarád a kontroverzní youtuber Filip Grznár (35) je toho názoru, že v tragédii hrály zásadní roli steroidy, které zesnulý svalovec užíval.

„Znali jsme se sedm let určitě, párkrát jsme spolu trénovali. Byl to můj kamarád,“ řekl Expresu kulturista Filip Grznár, jehož smrt Jakuba Šubrta pochopitelně velmi zasáhla.

Podle Grznára byl Šubrt nejprve hospitalizován kvůli akutnímu problému a musel se podrobit operaci.

„Měl krvácení do břicha, praskl mu nějaký vřed. To nebylo ze sypání (užívání steroidů). Operace se povedla, vše bylo v pohodě,“ informoval nás Grznár.

Jakub Šubrt byl úspěšný kulturista.

Šubrt podle známého youtubera z Plzně zemřel až několik desítek hodin po údajně zdařilé operaci.

„Měl vrozenou vadu srdce, která byla ještě podpořená tím sypáním a tím, že hodně vážil. Po operaci mu odešlo srdce, myslím, že zemřel asi dva dny po zákroku,“ říká Grznár.

„Steroidy určitě v jeho smrti hrály roli, ten způsob života není úplně zdravý,“ dodává kontroverzní svalovec, který se netají tím, že zakázané látky také dlouhé roky užívá. 

Jakub Šubrt byl úspěšný kulturista.

Taky zemřu dříve a nevadí mi to

Zatímco ostatní kulturisté si podle Grznára prý vůbec neuvědomují, že kvůli užívání steroidů bude jejich život pravděpodobně o poznání kratší, plzeňský showman tento fakt už dávno akceptoval.

„Já chtěl umřít už ve chvíli, kdy jsem začal sypat. Uvědomuji si to, žiji rychle a naplno. Počítám s tím, že umřu dříve. Kdybych s tím nepočítal, neberu to. Tipuji, že budu žít maximálně do šedesáti, nechci být důchodce, takže to budu urychlovat, dokud to půjde,“ poodhalil své plány Grznár.

Filip Grznár

Jakub Šubrt patřil na české scéně mezi známé svalovce. V roce 2008 jako junior vyhrál NABBA Mr. Universe a během své kariéry posbíral i několik dalších cenných úspěchů.

V posledních letech se věnoval zejména práci trenéra ve fitness centru. Vedl jak začátečníky, tak pokročilé.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:21 středa 6. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 35
  • 33
  • 29
  • 28
  • 27