Michálkovu blbost stáčet do lahví a vyvážet do Ruska: Škrtil „plyn“ na přímotopu

U poslance Jakuba Michálka (Piráti), který onehdy málem pomýšlel na křeslo ministra spravedlnosti, jsme zvyklí na leccos. Válení se po zemi, plamenná hesla na demonstracích, ještě trapnější omluvy pornominulosti jeho přítelkyně Michaely Krausové i močení u francouzské ambasády. Svým posledním majstrštykem ale všechny předchozí excesy rázem vyzmizíkoval.

„Březnová výzva: Zatopme Putinovi! Věděli jste, že každý stupeň, o který snížíme nastavení termostatu topení, znamená snížení spotřeby energie o šest až deset procent?“ pídil se na sociální síti Jakub Michálek, který se demonstrativně lísal k topení.

„Nejsnadnější způsob, jak může kdokoliv snížit příjmy Putinovy vraždící mašinerie, je ztlumit topení. Právě z vývozu ropy a plynu má Putinův režim šedesát procent peněz,“ upozornil poslanec, jemuž u topného tělesa začalo být zjevně větší než malé horko.

Poslanec Jakub Michálek chce zaříznout ruský plyn. Neuvěříte, jak toho chce docílit.

„Pojďte do toho s námi! Ztlumením topení o dva stupně ruskému režimu sebereme jen za Českou republiku každých čtrnáct dní asi miliardu korun!“ vyzývá k úsporám a otáčení kohoutků v ruský neprospěch.

„Pokud vám nevyhovuje svetr, doporučuju termoprádlo. Jak jinak než zelené. Touhle cestou jsem šel já ve své kanceláři ve sněmovně,“ doplnil Michálek, který nabídl i vlastní recept na tepelnou pohodu v kanceláři.

Poslanec Jakub Michálek se lísá k topení a vyzývá k zatopení Putinovi.

Jeho mise má jeden háček, a to docela významný. Když se poslanec lísal k topení, nějak si neuvědomil,  že jde o elektrický přímotop, a ne vafky. Michálek zřejmě zapomněl na fakt, že elektřinu z ruského plynu v Česku tak úplně nevyrábíme, ale co už...

Jestli se mu něco povedlo, tak pobavit a zvednout ze židle. Reakce lidí na sebe nenechaly dlouho čekat. 

„Už chybí jen doporučení vařit venku na ohni. To jsi vymyslel sám, nebo máte nějakou pirátskou PR skupinu, která to vyprodukovala? Nechce se mi věřit, že jsi sklouzl k něčemu tak bezduchému,“ vzkázal mu jeden z diskutérů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:11 čtvrtek 14. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 137
  • 80
  • 20
  • 17
  • 6
  • 5