Lovec korupčníků Michálek: Piráti změnili fotku a stejně to skončilo fiaskem!

Po volbách zatočíme s korupčními kauzami! Takové heslo se objevilo na reklamě Pirátské strany, které dominuje potenciální ministr spravedlnosti Jakub Michálek s lasem v ruce, kterak chytá lumpa s bankovkami létajícími z kabely. Piráti sklidili výsměch za marketingový amatérismus a lidé poukazují třeba i na máslo na hlavě Michálkovy přítelkyně Michaely Krausové. Strana fotografii změnila, teď to ale vypadá, jako by chtěla zavřít právě Jakuba Michálka!

Reklama vzbudila kontroverze hned z několika důvodů. Například i proto, že pokud by Jakub Michálek z pozice ministra spravedlnosti skutečně zasahoval do vyšetřování korupčních kauz, které má být nezávislé, dopustil by se nezákonného jednání.

Mdloby pak jdou i na většinu marketingových expertů.

„Připadá mi to, jako když si nejhorší žáci ze 7. B hrají na to, jak by řídili stát. Fakt peklo. Takové ušmudlané, hloupé a lepkavé,“ napsal expert na politický marketing Petros Michopulos.

Piráty si vzal na paškál také politický matador Miroslav Kalousek, který mluví o „siláckých gestech“, jež jsou ve skutečnosti jen prázdnou rétorikou.

„A vy mi to pořád nevěříte a zlobíte se, když před tím varuji: Věci veřejné, ANO, Piráti... Stále stejná prázdná ‚protikorupční rétorika‘, silácká gesta, vězeňské autobusy, smyčky na lasu. Příště bude možná i gilotina... Body to jistě přináší. O to větší zklamání později,“ napsal Kalousek.

Lidé v diskuzích pak poukazují ještě na jednu věc. Tou je aféra, kdy byla právě partnerka Jakuba Michálka Michaela Krausová nafocena na schůzce s manažerem reklamní společnosti JCDecaux Tomášem Tenzerem.

Ten byl přitom trestně stíhán za korupční jednání a manipulaci s veřejnými zakázkami.

Piráti měli s JCDecaux ostatně nadstandardní vztahy, společnost jim během předvolební kampaně v roce 2018 poskytla reklamní plochy se slevou 60 až 75 procent. Tenzer navíc figuroval na pirátské kandidátce v Praze-Vinoři.

Piráti nakonec fotografii k předvolební grafice změnili, namísto Michálka s lasem dosadili Michálka během tiskové konference. Mnohé kritiky tím pobavili, podle některých to vypadá, jako by chtěli zatočit právě s Jakubem Michálkem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:58 čtvrtek 4. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 151
  • 45
  • 22
  • 6
  • 4
  • 3